Klon-Glazurowane Warzywa Korzeniowe
Klon-glazurowane warzywa korzeniowe to bezglutenowe, pierwotne, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie przystawka. Jedna porcja zawiera 338 kalorii, 7G białka, oraz 14g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 1,72 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 10 minut. Mieszanka rutabagas, rosół z kurczaka, rzepa, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Klon-glazurowane warzywa korzeniowe, Glazurowane Warzywa Korzeniowe, oraz Glazurowane Warzywa Korzeniowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podzielić rutabagas, rzepa i marchew między 2 duże obramowane blachy do pieczenia.
Skropić 1 łyżkę oleju na każdym arkuszu warzyw i dobrze wrzucić.
Rozłóż warzywa w równomiernej warstwie i doprawić solą i pieprzem. Pieczeń, aż lekko rumiane i miękkie, o 40 protokół.
Mżawka 1 łyżka octu na każdej patelni warzyw i wrzucić dobrze. Piecz do skwierczenia, o 3 minuty dłużej.
Tymczasem, na małej patelni, doprowadzić bulion z kurczaka i syrop klonowy do wrzenia na dużym ogniu. Gotować, aż zmniejszy się do 1/4 szklanki, o 20 protokół.
Zdjąć z ognia i ubić na maśle.
Przenieść warzywa korzeniowe do rozgrzanej miski.
Dodaj klon glazury i wrzucić dobrze.