Klon Dynia garnki de Crème
Klon Dynia garnki de Crème może być dobrym przepisem, aby rozwinąć swoje pole receptury przystawki. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 204 kalorie. Ten przepis służy 10 i kosztuje $1.01 za porcję. Przynosi ci to Epikurious. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie dieta. 27 osób uznało ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odbierz gałkę muszkatołową, żółtka jaj, ciężką śmietanę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 42%, co jest dobre. Podobne przepisy to Klon Dynia garnki de Creme, Dyniowe garnki de Crème z klonowym burbonem bitą śmietaną, oraz Klon-piernik garnki de Crème.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 163°.
Wymieszać śmietanę, mleko, syrop i dynię w ciężkim rondlu i doprowadzić do duszenia na umiarkowanym ogniu.
W misce wymieszać żółtka, cynamon, gałkę muszkatołową i sól.
Dodać gorącą mieszaninę dyni do żółtek w wolnym strumieniu, stale ubijając.
Krem przelać przez sito o drobnych oczkach do dużej miarki, a następnie podzielić na kubki z kremem (może zostać trochę kremu, w zależności od wielkości kubków).
Pieczemy kremy w gorącej kąpieli wodnej, patelni szczelnie przykrytej folią, w środku piekarnika, aż nóż włożony w środek kremu wyjdzie czysty, 35 do 40 minut.
Przełożyć kremy do stelaża, aby całkowicie ostygły. Chłód, pod przykryciem, do ostygnięcia, co najmniej 2 godziny.
* Dostępne w niektórych sklepach z naczyniami kuchennymi i Sur La Table (800-243-0852).