Klasyczny Vichyssoise
Klasyczny Vichyssoise może być tylko przystawką, której szukasz. Ten bezglutenowy przepis służy 4 i kosztuje 1,45 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 301 kalorii, 9g białka, oraz 19g tłuszczu. Ten przepis jest typowy dla kuchni południowej. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka boczku, szczypiorku, odtłuszczonego bulionu z kurczaka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Vichyssoise, Vichyssoise, oraz Vichyssoise dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ziemniaki opłukać i obrać; pokroić w 1/2 cala kawałki.
W 2-do 3-Quart patelni na dużym ogniu, połączyć ziemniaki, cebula, 2 3/4 szklanki bulionu, i sherry. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień, przykryć, i gotować na wolnym ogniu, aż ziemniaki mash łatwo, o 20 protokół.
W blenderze lub robocie kuchennym wirować mieszaninę ziemniaków, aż będzie gładka. Wróć do patelni i dodaj pół na pół. Zupa Quick-chill (gniazdo zupy wypełnione patelni w lodowatej wodzie i mieszać często, aż zupa jest chłodna, 15 do 20 minut), lub przykryć i przechowywać w lodówce, aż ostygnie, co najmniej 1 godzinę lub do 1 dnia. Wymieszać więcej bulionu, jeśli pożądana jest cieńsza konsystencja.
Tymczasem na patelni 8 - do 10-calowej na dużym ogniu, często mieszaj boczek, aż będzie ostry, 4 do 5 minut. Łyżką szczelinową przełożyć boczek na ręczniki, aby osuszyć. Wyrzucić kapiące Patelnie.
Zupa z kadzi w szerokich miseczkach.
Posypać bekonem i szczypiorkiem.
Dodać sól i pieprz do smaku.