Klasyczny Sos Do Patelni
Klasyczny sos do patelni to bezmleczne przepis z 12 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 13g białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 98 kalorii. Na $5.0 za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 17 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Kilka osób naprawdę lubi ten sos. Jest ona dostarczana przez Betty Crocker. Udaj się do sklepu i odebrać kapiące z pieczonego indyka, płyn, sól, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Z łyżeczką wynik 31%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Klasyczny Sos Do Patelni, Klasyczny Sos, oraz Klasyczny Sos.
Instrukcje
Po wyjęciu indyka z patelni wlewamy kapiele (soki z indyka i tłuszcz) do miski lub szklanej miarki, pozostawiając na patelni brązowe kawałki.
Pozostawić krople na 5 minut, aby umożliwić wzrost tłuszczu. Odtłuścić 6 łyżek tłuszczu z wierzchu kropli i powrócić do patelni; wyrzucić pozostały tłuszcz.
Dodać wystarczającą ilość bulionu lub wody do pozostałych kapieli do środka 3 szklanki; rezerwy.
Mąkę wymieszać z tłuszczem na patelni, używając trzepaczki. Gotuj na małym ogniu, stale mieszając i skrobając brązowe kawałki, aż mieszanina będzie gładka i bąbelkowa; usuń z ognia.
Stopniowo mieszać w reserved 3 szklanki kapieli.
Podgrzać do wrzenia, stale mieszając. Gotować i mieszać 1 minutę lub aż sos zgęstnieje. Wymieszać kilka kropli sosu browning, jeśli pożądany jest ciemniejszy kolor. Wymieszać z solą i pieprzem.