Klasyczny Sos Boloński
Jeśli chcesz dodać więcej bezglutenowe i pierwotne przepisy do pudełka z przepisami, klasyczny sos boloński może być przepis, który powinieneś wypróbować. Ten przepis służy 6. Na 1,63 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 416 kalorii, 20g białka, oraz 31 g tłuszczu. Udaj się do sklepu i odbierz mleko, mieloną wieprzowinę, szczyptę cynamonu i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny i 45 minut. 362 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Dobrze sprawdza się jako sos. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Z łyżeczką wynik 0%, to danie jest bardzo złe (ale nadal można naprawić). Klasyczne książki kucharskie: domowe Tagliatelle Marcelli Hazan z sosem bolońskim, Ragù alla bolognese (sos boloński), oraz Klasyczne Ragu Bolognese są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Połączyć pancetta, cebula, seler, i marchew w sauté patelni z masłem i gotować na średnim ogniu, aż cebula zamienia blady złoty, o 10 protokół.
Dodać wołowinę, wieprzowina, i kiełbasa do soffritto, i gotować, aż rumiane, o 5 protokół.
Posypać goździkiem, cynamonem i pieprzem.
Dodaj pomidory i gotuj na wolnym ogniu: wymieszaj pomidory, zwiększ ogień, aby doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu, a następnie zmniejsz ogień z powrotem do medium. Gotować na średnim ogniu przez 15 minut. Jeśli używasz całych pomidorów z puszki, podziel je, dodając je do sosu.
Dodać mleko i doprawić solą morską. Następnie zmniejsz ogień do niskiego, częściowo przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 2 i 1/2 godziny. Mieszać co najmniej co 20 minut.
Gdy sos staje się zbyt suchy i zaczyna przyklejać się do patelni, wystarczy dodać 1/4 szklanki wody i zeskrobać wszelkie rumiane kawałki z dna patelni.
Podawać: Bolognese jest tradycyjnie podawany ze świeżym makaronem tagliatelle, ale można go również podawać z fettucine, pappardelle, penne lub innym makaronem. Sos dobrze zamarza do wykorzystania w przyszłości.