Klasyczny Pieczony Indyk
Klasyczny pieczony indyk to bezmleczne danie główne. Ten przepis służy 12. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 95g białka, 25 g tłuszczu, oraz w sumie 638 kalorii. Na $1.97 za porcję, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z jedzenia i wina ma 1 fanów. To będzie hit w Twoim Święto Dziękczynienia wydarzenie. Mieszanka marchwi, wody, indyka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Klasyczny farsz z indyka (służy do nadziewania indyka), Klasyczny Indyk w 5, oraz Klasyczny Faszerowany Indyk.
Instrukcje
Ustaw indyka na stojaku w dużej patelni do pieczenia i roztrzepać indycze serce,żołądek i szyję, pokrojony seler, marchew, cebula i czosnek i gałązki ziół wokół. Indyka doprawiamy solą i pieprzem.
Dodaj 2 szklanki wody do patelni i piecz indyka przez 1 godzinę i 15 minut.
Dodaj pozostałe 2 szklanki wody do patelni. Indyka przykryć folią i pieczemy przez około 1 godzinę i 15 minut dłużej, czyli do momentu, gdy w najgrubszą część uda włożony zostanie natychmiastowy termometr 17
Przełożyć indyka na deskę do krojenia i odstawić na 30 minut. Odcedzić soki z patelni do dużej żaroodpornej miarki, naciskając na ciała stałe. Przejrzyj tłuszcz.
Do średniego rondla wlać soki z patelni.
Dodaj 4 filiżanki wywaru z indyka i gotuj, aż zmniejszy się do 5 filiżanek, o 5 protokół. W misce ubijamy mąkę z pozostałym 1/2 szklanki wywaru, a następnie mieszamy do wywaru. Gotować, ubijać, aż sos zgęstnieje. Pokroić indyka i podawać z sosem.