Klasyczny Omlet Francuski
Klasyczny omlet Francuski to bezglutenowe, pierwotne, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie przepis z 2 porcjami. Jedna porcja zawiera 144 kalorie, 11g białka, oraz 10 g tłuszczu. Na 51 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Sprawdza się jako niedrogi posiłek poranny. Przynosi wam to moje przepisy. Udaj się do sklepu i odebrać pieprz, masło, sól koszerna, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Niewiele osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 minuty. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Klasyczna technika omletu Chiarello, Omlet Francuski, oraz Omlet Francuski dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz szczyptę soli, szczyptę pieprzu i dwa jajka w małej misce. Wymieszać trzepaczką, aż do wymieszania (nie przegotować).
Podgrzej 8-calową patelnię nonstick na średnim ogniu. Roztopić 1/2 łyżeczki masła na patelni; zawirować do pokrycia.
Dodać mieszaninę jaj na patelnię; gotować 60 sekund lub aż jajka będą konsystencją bardzo miękkiej jajecznicy (centrum będzie nadal wyglądać mokro), stale mieszając gumową szpatułką. Przechyl patelnię mieszając, aby wypełnić wszystkie otwory gotowaną mieszaniną jajek. Uruchom szpatułkę wokół krawędzi i pod omletem, aby poluzować ją z patelni. Wciśnij jeden koniec omletu na przednią wargę patelni.
Obróć drugi koniec omletu w kierunku wargi, aby zamknąć omlet. Skręcić na talerzu, szew stronie w dół. Powtórzyć z pozostałą solą, pieprzem, jajkami i masłem.
Nota żywieniowa: jaja są naturalnie bogate w cholesterol w diecie, ale omlety te dobrze pasują do naszych wytycznych dotyczących tłuszczu i kalorii.