Klasyczny kedgeree
Klasyczny kedgeree jest bezglutenowe i pescatariańskie danie główne. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 335 kalorii, 19g białka, oraz 14g tłuszczu każdy. Na 1,62 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z BBC Good Food ma 61 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Kilka osób naprawdę lubiło to europejskie danie. Mieszanka kolendry i pietruszki, curry w proszku, mielonej kolendry i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ogólnie ten przepis zarabia solidna łyżeczka wynik 52%. Podobne przepisy to Kedgeree, Kedgeree, oraz Kedgeree.
Instrukcje
Rozgrzać olej i ugotować cebulę na patelni z dobrze dopasowaną pokrywką, aż będzie miękka, ale nie zabarwiona.
Dodać przyprawy i trochę soli i nadal gotować, aż złoty i pachnące, o 4 min.
Posypać ryż i dobrze wymieszać tak, że wszystkie ziarna są pokryte. Wymieszać 400 ml wody, zwiększyć ciepło, przykryć patelnię, a następnie doprowadzić do wrzenia. Po zagotowaniu, włącz do gotowania na wolnym ogniu i gotuj przez 10 minut. Wyłączyć ciepło i pozostawić do pary, przykryte, na 20 minut. Ryż powinien być idealnie ugotowany, jeśli nie podnosisz pokrywki przed końcem czasu.
Umieścić jajka na patelni i przykryć zimną wodą, umieścić na dużym ogniu i doprowadzić do wrzenia. Gotować na wolnym ogniu przez 3 Min na miękko lub 5-6 min na twardo. Zanurz w zimnej wodzie, aż ostygnie wystarczająco, aby obrać, a następnie ćwiartować.
W międzyczasie wlać mleko na plamiak na płytkiej patelni i doprowadzić do delikatnego gotowania na wolnym ogniu. Kłusować przez 5-8 minut, aż po prostu gotowane przez i płatki miąższu łatwo.
Wyjąć z mleka, obrać i wyrzucić skórę i płatki ryb.
Delikatnie wymieszaj rybę, zioła i przyprawy do ryżu, wierzch z jajkami i podawaj.