Klasyczne włoskie klopsiki z indyka to śródziemnomorskie danie główne. Za 3,59 USD za porcję ten przepis pokrywa 44% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Z tego przepisu składa się 6 porcji zawierających 649 kalorii, 43 g białka i 37 g tłuszczu każda. Ten przepis z Foodnetwork ma 674 fanów. Jeśli masz pod ręką pomidory, oregano, mleko i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 25 minut. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 93%, to danie jest niesamowite. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także klasyczne włoskie klopsiki z indyka, włoskie klopsiki z indyka i włoskie klopsiki z indyka.
Rozgrzej oliwę z oliwek na dużej, głębokiej patelni z bokami o wysokości 2 cali na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
2
Dodać czosnek, cebulę, sól i pieprz. Gotuj przez 5 do 6 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
1 Pomarańcza, Skórka
20 Cienkich Plastrów Cukinii
3
Dodaj 1/2 szklanki bazylii, kopru włoskiego, oregano i posiekane pomidory. Doprowadzić do wrzenia. Gotuj na średnim ogniu, aż sos lekko zgęstnieje, mieszając od czasu do czasu, 15 do 20 minut. Dodaj pozostałą 1/4 szklanki bazylii. W razie potrzeby dostosuj przyprawę, dodając więcej soli i pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gałka Muszkatołowa, Mielona I Więcej, Do Przyprawienia
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Po 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, Pokruszonych
Puszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Kapary Pakowane W Sól, Namoczone, Opłukane I Odsączone
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
4
Dodaj klopsiki do sosu pomidorowego i gotuj na wolnym ogniu, aż klopsiki się podgrzeją, około 10 minut. W razie potrzeby rozcieńczyć sos bulionem z kurczaka, po 1/4 szklanki na raz.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 T Pieprzu Białego W Proszku
Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)
1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego
Chianti, Verdicchio i Trebbiano to moje ulubione dania kuchni włoskiej. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie wina białe, które dobrze komponują się z rybami i białym mięsem, natomiast Chianti to świetne włoskie czerwone wino do cięższych, odważniejszych dań. Możesz spróbować Giacomo Mori Chianti. Oceniającym podoba się, z oceną 4,2 na 5 gwiazdek i ceną około 20 dolarów za butelkę.
Giacomo Mori Chianti
Kolor fioletowy, nos czarnej wiśni i zarośla. Średnio treściwe, w pierwszym smaku słodkie i czyste, należy otworzyć po 2-3 latach.