Klasyczne Tiramisù
Klasyczne Tiramisù może być tylko przystawka szukasz. Ten przepis służy 10. Na 85 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 9g białka, 30 g tłuszczu, oraz w sumie 417 kalorii. Udaj się do sklepu i odbierz słodko-gorzkie loki czekoladowe, białka jajek, mocne espresso i kilka innych rzeczy, aby zrobić je dzisiaj. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Klasyczne Tiramisu i czekoladowo-pomarańczowe Tiramisu bez kawy, Klasyczne Tiramisu, oraz Klasyczne Tiramisu dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średniej misce, za pomocą ręcznego miksera elektrycznego, ubij białka ze szczyptą soli z dużą prędkością, aż utworzą się twarde szczyty. W innej średniej misce ubij żółtka z cukrem, aż bledną i zgęstnieją. Przy niskiej prędkości ubić mascarpone w żółtka. Ubite białka złożyć do masy mascarpone.
Rozłóż połowę mieszanki mascarpone w szklanym naczyniu do pieczenia o wymiarach 9 na 13 cali.
Espresso wlać do płytkiej miski. Dip ladyfingers w espresso, aż równomiernie nawilżone i umieścić w warstwie na mascarpone mieszaniny; może trzeba złamać kilka na pół, aby je dopasować.
Pozostałą masę mascarpone rozprowadzić na wierzchu. Przesiać kakao na tiramis. Przykryć i przechowywać w lodówce na noc.
Rozsypać czekoladowe loki równomiernie na tiramis i podawać.