Klasyczne Tiramisu
Klasyczne Tiramisu może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 538 kalorii, 9g białka, oraz 39g tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.33 za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz kakao do pieczenia, cukier, śmietanę do ubijania i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 7 godzin i 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Klasyczne Tiramisu i czekoladowo-pomarańczowe Tiramisu bez kawy, Klasyczne Tiramisu, oraz Klasyczne Tiramisu dla podobnych receptur.
Instrukcje
W rondlu 2-ćwiartkowym ubij żółtka i cukier trzepaczką do dobrego wymieszania. Beat in milk.
Podgrzać do wrzenia na średnim ogniu, stale mieszając; zmniejszyć ciepło do niskiego poziomu. Zagotować i wymieszać 1 minutę; zdjąć z ognia.
Wlać do średniej miski; umieścić folię bezpośrednio na powierzchni mieszaniny kremu. Przechowywać w lodówce około 1 godziny lub do schłodzenia.
Dodać ser do masy budyniowej. Ubić mikserem elektrycznym na średniej prędkości, aż będzie gładka; odstawić na bok.
W schłodzonej średniej misce, ubij śmietanę do ubijania i wanilię mikserem elektrycznym na dużej prędkości, aż będzie sztywna; odstawić. W małej misce wymieszaj espresso z rumem.
Oddzielne ladyfingers poziomo; pędzel z mieszanką espresso (nie moczyć). W ungreased 11x7-calowe szklane naczynie do pieczenia, ułóż połowę ladyfingers w jednej warstwie.
Połowę masy serowej rozłożyć na pół bitej śmietany. Powtórz warstwy z pozostałymi ladyfingers, mieszaniną sera i bitą śmietaną.
Posypać kakao. Przechowywać w lodówce co najmniej 4 do 6 godzin do opracowania smaków, ale nie dłużej niż 24 godziny. Przechowywać w lodówce.