Klasyczne książki kucharskie: toskańska zupa pomidorowa i domowy Francuski Chleb

Klasyczne książki kucharskie: toskańska zupa pomidorowa i domowy Francuski Chleb
Klasyczne książki kucharskie: toskańska zupa pomidorowa i domowy Francuski Chleb mogą być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 704 kalorie, 19g białka, oraz 27 g tłuszczu na porcję. Na 2,42 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 4 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać seler, , bazylia, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Klasyczne książki kucharskie: domowe Tagliatelle Marcelli Hazan z sosem bolońskim, Klasyczne Książki Kucharskie: Zupa Mulligatawny, oraz Tuscan Bread & Tomato Soup (ribollita) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzać olej i masło w ciężkim garnku do zupy. Gotować marchew, seler i cebulę przez około 20 minut, lub do bardzo miękki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
(dostosuj Według Własnego Gustu)(dostosuj Według Własnego Gustu)
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
2
Dodaj pomidory i kontynuować gotowanie na umiarkowanym ogniu przez 25 do 30 minut dłużej. Natkę pietruszki i bazylii wymieszać, doprawić solą i pieprzem, gotować minutę lub dłużej i podawać na gorąco.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
3
Jako wariację mówi, że można przecedzić zupę i rozrzedzić ją śmietaną. Puree połowę mojej zupy i mieszać go z powrotem do grubej połowie. Następnie mieszałam w pół szklanki śmietany, ponieważ zdarzyło mi się mieć ją w lodówce i byłam zadowolona z powstałej zupy, która wciąż była dość gęsta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Miniaturowe Wafle WanilioweMiniaturowe Wafle Waniliowe
(dostosuj Według Własnego Gustu)(dostosuj Według Własnego Gustu)
4
Domowy Chleb Francuski
Składniki, których będziesz potrzebować
Chleb FrancuskiChleb Francuski
5
- sprawia 3 bagietki -
Składniki, których będziesz potrzebować
BagietkaBagietka
6
Adaptacja z rozrywki autorstwa Marthy Stewart.
7
Drożdże zmiękczyć w 1/4 szklanki ciepłej wody. (Nie jest dla mnie jasne, czy to powinno wyjść z wody wymienionej w składnikach. Użyłem 1/4 filiżanki extra tutaj i ilość wymienioną w składnikach w następnym kroku.)
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)
8
Mąkę i sól wymieszać w dużej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
9
Dodać ciepłą wodę i dobrze wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
10
Dodać mieszaninę drożdży i wymieszać z ciastem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)
11
Obrócić na mąkę i zagniatać, aż ciasto będzie gładkie i elastyczne, około 10 minut. Można to również zrobić w stojącym mikserze z hakiem do ciasta, oczywiście, w takim przypadku zajmie to tylko około 4 lub 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
12
Umieść ugniatane ciasto w przykrytej misce i odstawić do podwojenia luzem. (Nigdy nie mogę powiedzieć, czy ciasto podwoiło się luzem, więc po prostu czekam godzinę.) Punch ciasto w dół i pozostawić do wyrośnięcia po raz drugi, aż podwoi. Uderz w dół. Skręć na mąkę pokładzie i kształt zgodnie z życzeniem zgodnie z instrukcjami poniżej. (I ukształtowane moje bochenki prawo na pergaminie wyłożone blachy do pieczenia i nie miał problemu.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
PunchPunch
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
13
Po uformowaniu bochenków odstawić przykryte folią do podwojenia rozmiaru. Długie bochenki należy przeciąć wzdłuż góry ostrą brzytwą (3 lub 4 ukośne ukośniki powinny wystarczyć).
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
14
Piec w piekarniku 400 ° F przez 25 minut. Aby uzyskać drobną skórkę, spryskaj bochenki wodą 3 lub 4 razy podczas pieczenia. Bochenki robi się, gdy są złotobrązowe i chrupiące.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
15
Aby uformować ciasto na bagietki: podzielić ciasto na 3 równe kawałki. Wklep każdy kawałek w owal i naciśnij środkową wzdłuż krawędzi dłoni. Złóż na pół i uszczelnij krawędzie piętą dłoni, mocno naciskając, aby usunąć pęcherzyki powietrza. Uformuj długi, równomierny cylinder, tocząc się jak gliniany wąż.
Składniki, których będziesz potrzebować
BagietkaBagietka
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
16
Umieść na patelni do chleba (bez patelni do chleba, ja po prostu kładę swoją na blasze do pieczenia) i przykryj do ostatecznego wyrośnięcia (krok 5 powyżej). Po ostatecznym wyrośnięciu wykonaj 3 lub 4 długie, ukośne cięcia w górnej części każdego bochenka za pomocą brzytwy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Piwa1-1/2 Szklanki Piwa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
Ciasteczka Oreo, Pokruszone, PodzieloneCiasteczka Oreo, Pokruszone, Podzielone
17
Piec.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
18
Aby uformować ciasto na gałęzie: użyj jednej długiej, cienkiej bagietki dla każdej gałęzi. Po ostatecznym wzroście, ale bez rozcinania górnej części bochenka, użyj ostrych nożyczek, aby wykonać ukośne cięcia o długości 3 cali z każdej strony bagietki. Chcesz około 4 cięć na stronę, a cięcia z każdej strony powinny być równoległe do siebie, tworząc serię punktów. Wyciągnij punkty z bagietki, aby przypominały liście lub kłos pszenicy. Spryskać wodą i piec natychmiast, nie pozostawiając chleba, aby ponownie wzrosnąć.
Składniki, których będziesz potrzebować
BagietkaBagietka
1-1/2 Szklanki Piwa1-1/2 Szklanki Piwa
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
PszenicaPszenica
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
Nożyczki KuchenneNożyczki Kuchenne

Polecane wino: Bordeaux, Okruchy Czekoladowych Herbatników Graham (około 14 Całych Herbatników), Biały Bordowy

Francuski świetnie komponuje się z Bordeaux, szampanem i białym bordo. Francuskie wino jest tak samo różnorodne jak francuskie jedzenie, ale rzadko pomylisz się z szampanem. Jeśli posiłek wymaga białego wina, możesz również spróbować białego burgunda. Dla czerwonego, spróbuj Red bordeaux blend. Chateau Fleur Haut Gaussens Bordeaux Superieur z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczu. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
Chateau Fleur Haut Gaussens Bordeaux Superieur
Chateau Fleur Haut Gaussens Bordeaux Superieur
Głęboka rubinowa Szata, intensywne aromaty czarnych jagód, tostów, przypraw i wanilii. Świeże i owocowe w ustach z aksamitnymi taninami i ładnym wykończeniem.Mieszanka: 85% Merlot, 5% Cabernet Sauvignon, 5% Malbec, 5% Petit Verdot
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia27
Magazyn