Klasyczne Książki Kucharskie: Pyszne "Suche" Ziemniaki

Klasyczne książki kucharskie: pyszne "suche" ziemniaki mogą być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 376 kalorii, 8G białka, oraz 24g tłuszczu. Na 87 centów za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. 3 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Przynosi wam poważne jedzenie. Jeśli masz paprykę, nasiona kminku, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap, całe 30 i wegańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Klasyczne Książki Kucharskie: Zupa Mulligatawny, Klasyczne książki kucharskie: toskańska zupa pomidorowa i domowy Francuski Chleb, oraz Klasyczne książki kucharskie: imponująca Kolacja schabowa od Marcelli Hazan dla podobnych receptur.
Instrukcje
Tuż przed rozpoczęciem, obrać gotowane ziemniaki i pokroić je na kawałki o 1 cal na 1/2 cala.
W woku lub garnku 10-12 cali rozgrzej olej na średnim płomieniu. Gdy bardzo gorąco, umieścić w koprze i nasion kminku, a następnie nasiona gorczycy i kozieradki. Gdy zaczną zmieniać kolor i pop (około 10 sekund), dodaj czerwoną paprykę. Jak tylko czerwona papryka pęcznieje i ciemnieje, dodaj pokrojone w kostkę ziemniaki, kurkumę i sól. Trzymać na średnim ogniu i smażyć, delikatnie obracając, aby nie złamać ziemniaków. Smażyć przez 15-20 minut, aż ziemniaki będą nierównomiernie rumiane. Wycisnąć sok z cytryny na ziemniaki i posolić.