Klasyczne książki kucharskie: domowe Tagliatelle Marcelli Hazan z sosem bolońskim
Klasyczne książki kucharskie: domowe Tagliatelle Marcelli Hazan z sosem bolońskim może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 789 kalorii, 37g białka, oraz 32G tłuszczu każdy. Na 2,31 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 108 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Mieszanka jajek, mielonej wołowiny, parmigiano-reggiano przy stole i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć makaron można śledzić to danie główne z Czekoladowy Makaron Deserowy jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Klasyczne książki kucharskie: imponująca Kolacja schabowa od Marcelli Hazan, Sos pomidorowy z cebulą i masłem od Marcelli Hazan, oraz Sos pomidorowy Marcella Hazan z cebulą i masłem dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Olej, masło i posiekaną cebulę włóż do garnka z grubym dnem i obróć ogień na średni. Gotować i mieszać, aż cebula będzie przezroczysta.
Dodać seler i marchewkę i gotować przez około 2 protokół, mieszając do pokrycia warzyw z tłuszczu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
Słonina Wieprzowa
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
3
Dodać mięso, dużą szczyptę soli i trochę świeżo zmielonego pieprzu. Rozbij mięso widelcem, dobrze wymieszaj i gotuj, aż mięso straci surowy kolor.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 łyżek Posiekanych Krążków Papryczki Bananowej Lub Posiekanej Ostrej Papryczki Dowolnego Rodzaju
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
4
Dodaj mleko i niech gotować delikatnie, mieszając często, aż pęcherzyki z dala całkowicie (zajęło to sporo czasu). Wymieszać około 1/8 łyżeczki świeżo zmielonej gałki muszkatołowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
5
Dodaj wino i pozwól mu gotować na wolnym ogniu (to też zajęło trochę czasu, ale nie chciałem podnosić ciepła i gotować mięso na twardo). Gdy wino odparuje, wymieszaj pomidory. (Gotowanie mięsa w mleku przed dodaniem wina i pomidorów chroni je przed kwaśnym ukąszeniem tego ostatniego.) Kiedy zaczną bąbelkować, zmniejsz temperaturę tak, aby sos gotował się w najbardziej leniwym z simomanów, z tylko przerywanym bąbelkiem przebijającym się na powierzchnię. Gotować, uncovered, przez 3 godziny (lub więcej-mówi więcej jest lepiej), mieszając od czasu do czasu. Jeśli sos zacznie wysychać, w razie potrzeby dodaj 1/2 szklanki wody, aby nie sklejał się. Na koniec nie powinno być wody, a tłuszcz musi oddzielić się od sosu. Smak soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
Podroby I Kość Szyjna Z Indyka
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
6
Wymieszać z gotowanym, odsączonym makaronem i pozostałą łyżką masła.
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
7
Podajemy świeżo starty ser na stole.
Składniki, których będziesz potrzebować
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
8
Świeży Makaron W Domu
Składniki, których będziesz potrzebować
świeży Makaron
9
- sprawia, że około 3/4 funta - 3 standardowe porcje lub 4 porcje przystawek-
10
Hazan radzi wymieszać ciasto na płaskiej powierzchni roboczej, budując górę mąki, tworząc Krater w szczycie, wyrzucając jajka do krateru i mieszając je stopniowo z mąką. Ponieważ ta metoda doprowadziła w mojej kuchni nie raz do niepowstrzymanych jajek i wielu frustracji, teraz mieszam ciasto makaronowe w dużej misce. Usypać mąkę w dużej misce i wyjąć głęboką studnię w jej środku. Jajka wbijam do studni (do jajek dodaję szczyptę soli, Hazan mówi, że to niepotrzebne, ale jestem kompulsywnym solnikiem). Jajka ubić lekko widelcem przez około 1 minutę. Następnie stopniowo zacznij czerpać mąkę do jaj, mieszając ją, gdy będziesz dalej bić. Kontynuuj, krok po kroku, aż jaja nie będą już płynne. Teraz przychodzi jedna z tych sytuacji, w których powinieneś używać jak najmniej mąki, tego rodzaju rzeczy, które możesz ocenić tylko z czasem i doświadczeniem (Nie jestem tam jeszcze, ale mój makaron jest nadal dość jadalny): "narysuj boki Kopca razem z rękami, ale popchnij trochę mąki na bok, trzymając ją z dala od drogi, dopóki nie znajdziesz jej absolutnie potrzebnej. Ułożyć jajka i mąkę razem, palcami i dłońmi, aż uzyskasz płynnie zintegrowaną mieszankę. Jeśli jest jeszcze wilgotny, pracuj w większej ilości mąki."Kiedy uważasz, że ciasto jest właściwe (tzn. nie potrzebuje więcej mąki), umyj ręce, osusz je całkowicie i zanurz kciuk w cieście. Jeśli wyjdzie czysty, bez lepkiej materii, nie potrzeba więcej mąki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto Makaronowe
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
11
Jeśli twoje ciasto nadal nie wydaje się całkiem w porządku, prawdopodobnie będzie po wyrabianiu go. Ugniataj przez 8 minut, wciskając piętę dłoni do ciasta, składając ją na pół, nadając jej pół obrotu i powtarzając. Po 8 minutach ciasto powinno być " gładkie jak skóra dziecka.”
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
12
Teraz nadszedł czas, aby rozwałkować makaron.
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
13
Pokrój ciasto na 6 równych części (jeśli zacząłeś od 2 jajek; 12 równych części, jeśli zacząłeś od 4, i tak dalej) i rozłóż czyste, suche ręczniki do naczyń, aby makaron spoczął na. Zacznij od wprowadzenia każdej bryły ciasta przez najszersze ustawienie na maszynie do makaronu. Złóż go na trzecie części jak kopertę i Ponownie wprowadź wąski koniec przez najszersze ustawienie. Powtórz 2 lub 3 razy, a następnie połóż pasek ciasta na ręczniku do naczyń i przejdź do następnej bryły. Gdy każdy kawałek ciasta został przez najszersze ustawienie, zmniejszyć Szerokość wałka wycięcie i umieścić je wszystkie Przez ponownie. Kontynuuj zmniejszanie grubości wałków, aż ciasto będzie dość cienkie - przechodzę do arbitralnie nazwanego Ustawienia "7", które jest trzecim najcieńszym ustawieniem na mojej maszynie. Stopniowy postęp od grubszego do cieńszego jest, mówi Hazan, jedną z rzeczy, które sprawiają, że domowy makaron jest tak dobry, więc nie próbuj przyspieszać, pomijając niektóre pośrednie grubości.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Maszyna Do Makaronu
Słodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do Serwowania
14
Pozostawić arkusze makaronu do wyschnięcia przez co najmniej 10 minut, odwracając je od czasu do czasu. Makaron jest gotowy do krojenia, gdy już nie przykleja się do siebie, ale nie jest jeszcze tak suchy, że pęka. Do sosu Bolońskiego należy ręcznie kroić tagliatelle. Złóż odpowiednio wysuszone arkusze makaronu luźno wzdłuż ich długości, aby skończyć z płaską rolką o szerokości około 3 cali po bokach. Tasakiem lub podobnym nożem (użyłam skrobaka do ciast) kroimy roladę na wstążki o szerokości ¼ cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bolognese
Tagliatelle
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cleaver
1 żółty Owocowy Roll-up
15
Pokrój równolegle do oryginalnej długości paska makaronu tak, aby po rozwinięciu makaronu były one pełną długością paska. Ale nie stresuj się tym—makaron będzie pyszny bez względu na kształt.
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
16
Gotować makaron w dużej ilości wrzącej osolonej wody przez 1 1/2-2 minut, aż będzie al dente.
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
17
Odcedzić i natychmiast wrzucić z ostrym sosem i masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Stołowe Plus 1/2 Szklanki Wody, Podzielone