Klasyczne czerwone aksamitne ciasta w kształcie serca
Klasyczne ciasta Red Velvet Heart Cakes wymagają około 50 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 433 kalorie , 4 g białka i 19 g tłuszczu . Ten przepis jest dla 15 osób. Za 78 centów za porcję ten przepis pokrywa 7% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Walentynki będą jeszcze bardziej wyjątkowe dzięki temu przepisowi. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Tylko kilka osób naprawdę polubiło ten deser. Mieszanka soli, sody oczyszczonej, ekstraktu waniliowego i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 29% , to danie nie jest takie super. Użytkownikom, którym spodobał się ten przepis, spodobały się również Red Velvet Baby Cakes , Vanilla Cream Cakes, Easy and Fluffy Holiday Cakes i Vip Red Velvet Rope Cake .
Instrukcje
W misce utrzyj masło i cukier. Wbij jajka i wanilię.
Wymieszaj mleko z barwnikiem spożywczym; odstaw.
Wymieszaj mąkę, kakao i sól; dodawaj do ubitej masy na zmianę z mlekiem.
Dobrze wymieszaj. Dodaj sodę oczyszczoną i ocet.
Wlać do natłuszczonej i posypanej mąką formy do pieczenia o wymiarach 13 x 9 cali.
Piec w temperaturze 350° przez 30-35 minut lub do momentu, aż ciasto będzie gotowe. Ostudzić na kratce.
Pokrój w kwadraty lub zaznacz górę ciasta 3-calowym szablonem w kształcie serca z tektury lub foremką do ciastek i wytnij nożem. Posmaruj lukrem waniliowym.
Jeśli chcesz, posyp kawałkami czekolady.