Klasyczne ciasto wiśniowe z kratką

Klasyczne ciasto wiśniowe z kratką
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj klasycznego ciasta wiśniowego ze skórką kratową. Jedna porcja zawiera 468 kalorii, 7G białka, oraz 11g tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.15 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz mleko, sól, lodowatą wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Klasyczne Ciasto Wiśniowe Z Kratką, Klasyczne ciasto wiśniowe z kratką, oraz Klasyczny placek wiśniowy z cynamonem z dodatkiem oleju kokosowego dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wymieszać mąkę, cukier i sól w dużej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
2
Dodaj masło i natrzyj opuszkami palców, aż utworzą się małe grudki wielkości grochu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
3
Dodać 5 łyżek wody z lodem; lekko wymieszać widelcem, aż ciasto się utrzyma, gdy małe kawałki zostaną wciśnięte między opuszki palców, dodając więcej wody przez łyżeczki do herbaty, jeśli ciasto jest suche. Ciasto zebrać razem; podzielić na 2 kawałki. Uformuj każdy kawałek w kulkę, a następnie spłaszcz na dysk i owiń w plastik. Przechowywać w lodówce co najmniej 30 minut. Czy do przodu można zrobić 2 dni do przodu. Przechowywać w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
CiastoCiasto
1 Duża żółta Cebula, Pokrojona W ósemki1 Duża żółta Cebula, Pokrojona W ósemki
4
Niech ciasto lekko zmięknie przed rozwałkowaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
1
Umieść regał w dolnej trzeciej części piekarnika i rozgrzej do 218°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Ubić 1 szklankę cukru, skrobi kukurydzianej i soli w średniej misce do wymieszania. Wymieszać z wiśniami, sokiem z cytryny i wanilią; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
CzereśnieCzereśnie
WaniliaWanilia
CukierCukier
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
3
Rozwałkować 1 krążek ciasta na powierzchni mąki do 12-calowego okrągłego.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
RolkaRolka
4
Przenieś do 9-calowego szklanego naczynia do ciasta. Trim zwis ciasta do 1/2 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Forma PieForma Pie
5
Rozwałkować drugi krążek ciasta na powierzchni mąki do 12-calowego okrągłego. Używając dużego noża lub kółka do ciasta z karbowaną krawędzią, Wytnij dziesięć pasków o szerokości 3/4 cala z ciasta okrągłego.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
6
Przelać nadzienie do naczynia wyłożonego ciastem, układając lekko w środku. Kropka z masłem. Ułóż paski ciasta na szczycie napełniania, tworząc kratę; przycinaj zwis ciasta do 1/2 cala. Fold dolnej skorupy się na końcach pasków i zaciskane krawędzie do uszczelnienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 CalaSer Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
CiastoCiasto
7
Szczotkuj kratową skorupę (nie krawędzie) mlekiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 CalaSer Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
MlekoMleko
8
Posypać kratkę pozostałą 1 łyżką cukru.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
9
Umieść ciasto na blasze do pieczenia i piec 15 minut. Obniżyć temperaturę pieca do 191°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
10
Piec ciasto, aż wypełnienie jest bubblingand skorupa jest złoty brąz, pokrywając krawędzie kołnierzem foliowym, jeśli brązowieje zbyt szybko, o 1 godzinę dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 CalaSer Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
11
Przenieść ciasto do stojaka i całkowicie ostudzić.
12
Pokroić w kliny i posmarować lodami waniliowymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lody WanilioweLody Waniliowe
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia3
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn