Klasyczne ciasto wiśniowe z kratką
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj klasycznego ciasta wiśniowego ze skórką kratową. Jedna porcja zawiera 468 kalorii, 7G białka, oraz 11g tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.15 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz mleko, sól, lodowatą wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Klasyczne Ciasto Wiśniowe Z Kratką, Klasyczne ciasto wiśniowe z kratką, oraz Klasyczny placek wiśniowy z cynamonem z dodatkiem oleju kokosowego dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszać mąkę, cukier i sól w dużej misce.
Dodaj masło i natrzyj opuszkami palców, aż utworzą się małe grudki wielkości grochu.
Dodać 5 łyżek wody z lodem; lekko wymieszać widelcem, aż ciasto się utrzyma, gdy małe kawałki zostaną wciśnięte między opuszki palców, dodając więcej wody przez łyżeczki do herbaty, jeśli ciasto jest suche. Ciasto zebrać razem; podzielić na 2 kawałki. Uformuj każdy kawałek w kulkę, a następnie spłaszcz na dysk i owiń w plastik. Przechowywać w lodówce co najmniej 30 minut. Czy do przodu można zrobić 2 dni do przodu. Przechowywać w lodówce.
Niech ciasto lekko zmięknie przed rozwałkowaniem.
Umieść regał w dolnej trzeciej części piekarnika i rozgrzej do 218°.
Ubić 1 szklankę cukru, skrobi kukurydzianej i soli w średniej misce do wymieszania. Wymieszać z wiśniami, sokiem z cytryny i wanilią; odstawić.
Rozwałkować 1 krążek ciasta na powierzchni mąki do 12-calowego okrągłego.
Przenieś do 9-calowego szklanego naczynia do ciasta. Trim zwis ciasta do 1/2 cala.
Rozwałkować drugi krążek ciasta na powierzchni mąki do 12-calowego okrągłego. Używając dużego noża lub kółka do ciasta z karbowaną krawędzią, Wytnij dziesięć pasków o szerokości 3/4 cala z ciasta okrągłego.
Przelać nadzienie do naczynia wyłożonego ciastem, układając lekko w środku. Kropka z masłem. Ułóż paski ciasta na szczycie napełniania, tworząc kratę; przycinaj zwis ciasta do 1/2 cala. Fold dolnej skorupy się na końcach pasków i zaciskane krawędzie do uszczelnienia.
Szczotkuj kratową skorupę (nie krawędzie) mlekiem.
Posypać kratkę pozostałą 1 łyżką cukru.
Umieść ciasto na blasze do pieczenia i piec 15 minut. Obniżyć temperaturę pieca do 191°.
Piec ciasto, aż wypełnienie jest bubblingand skorupa jest złoty brąz, pokrywając krawędzie kołnierzem foliowym, jeśli brązowieje zbyt szybko, o 1 godzinę dłużej.
Przenieść ciasto do stojaka i całkowicie ostudzić.
Pokroić w kliny i posmarować lodami waniliowymi.