Klasyczne Ciasto Wiśniowe
Need a deser bezmleczny i wegetariański? Klasyczny placek wiśniowy może być znakomitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 557 kalorii, 7G białka, oraz 15 g tłuszczu. Na 3,11 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 10 minut. Mieszanka puszek wiśni, ekstrakt z wanilii, skorupy pie i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Podobne przepisy to Ciasto Wiśniowe, Domowe batoniki wiśniowe z serem śmietankowym, oraz Klasyczne Ciasteczka Wiśniowe.
Instrukcje
W misce wymieszać wiśnie, 1 1/4 szklanki cukru, tapioka i wanilia.
Odstawić na 15 minut, od czasu do czasu mieszając. Rozgrzej piekarnik do 191°. wyłóż blachę do pieczenia z folią i umieść w dolnej trzeciej części piekarnika.
Rozwiń jedną skorupę ciasta; przenieś na 9-calowy talerz ciasta.
Wlać nadzienie. Rozwiń drugą skórkę i pokrój ostrym nożem w paski 3/4 cala.
Połówkę pasków ciasta ułożyć na cieście, rozstaw równomiernie. Ułóż pozostałe paski w przeciwnym kierunku na szczycie, podnosząc paski i tkając, tworząc kratę. Naciśnij kończy się do krawędzi dolnej skorupy; trim zwis. W misce ubić jajko z 1 łyżeczką. woda.
Pędzel nad skórką; posypać pozostałą 1 łyżeczką. cukier.
Umieścić ciasto na blasze do pieczenia w piekarniku i piec, aż skorupa jest złoty kolor i napełnianie jest bulgotanie, o 1 godzinę.
Wyjąć ciasto z blachy do pieczenia.
Umieść na stojaku z drutu do ostygnięcia przez co najmniej 1 godzinę przed krojeniem i podaniem.