Klasyczne Ciasto Jagodowe

Klasyczne Ciasto Jagodowe
Klasyczne ciasto jagodowe to bezmleczne deser. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.07 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 2G białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 328 kalorii. Udaj się do sklepu i odbierz jagody, skracanie, sok z cytryny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 229 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest ona dostarczana przez Betty Crocker. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 30%, co nie jest zbyt wspaniałe. Podobne przepisy to Ciasto Z Kruszonką Jagodową, Klasyczne Ciasto Jagodowe, oraz Klasyczne Ciasto Jagodowe.

Instrukcje

1
W średniej misce, wymieszać 2 szklanki mąki i soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
2
Pokrój w skracaniu, używając blendera do ciast (lub przeciągając 2 noże stołowe przez składniki w przeciwnych kierunkach), aż cząstki będą wielkości małego groszku.
Składniki, których będziesz potrzebować
SkracanieSkracanie
GrochGroch
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
3
Posypać zimną wodą, 1 łyżkę na raz, podrzucając widelcem, aż cała mąka zostanie zwilżona i ciasto prawie oczyści bok miski (w razie potrzeby można dodać 1 do 2 łyżeczek więcej wody).
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
4
Zbierz ciasto do kuli. Podzielić na pół; uformować na 2 spłaszczone rund na lekko posypanej mąką powierzchni. Owinąć w folię; przechowywać w lodówce około 45 minut lub aż ciasto jest twarde i zimne, ale giętkie. Dzięki temu skracanie staje się lekko jędrne, co sprawia, że upieczone ciasto jest bardziej łuszczące się. Jeśli dłużej przechowywać w lodówce, niech ciasto lekko zmięknąć przed walcowanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
SkracanieSkracanie
CiastoCiasto
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
5
Piekarnik rozgrzać do 218°. z mąką wałek do ciasta, roll jeden okrągły na okrągły 2 cale większe niż do góry nogami 9-calowy szklany talerz pie. Złożyć ciasto na cztery części; umieścić w talerzu ciasta. Rozłóż i ułóż na płycie, mocno naciskając na dno i bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wałek Do CiastaWałek Do Ciasta
PiekarnikPiekarnik
6
W dużej misce, wymieszać cukier, 1/2 szklanki mąki i cynamon. Wymieszać z jagodami. Łyżka do wyłożonego ciastem talerza ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Borówki AmerykańskieBorówki Amerykańskie
CynamonCynamon
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
7
Pozostałą mieszaninę cukru posypać mieszanką jagodową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Borówki AmerykańskieBorówki Amerykańskie
CukierCukier
8
Posypać sokiem z cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
9
Masło pokroić na małe kawałki, posypać borówkami. Przykryć wierzchnią warstwą ciasta, która ma wycięte w niej szczeliny; zapieczętować i ubić. Pokrywaj krawędź paskiem folii od 2 do 3 cali, aby zapobiec nadmiernemu brązowieniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Borówki AmerykańskieBorówki Amerykańskie
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
10
Piec 35 do 45 minut lub aż skorupa jest złoty kolor i sok zaczyna pęcherzyków przez szczeliny w skorupie, usuwając folię na ostatnie 15 minut pieczenia. Schłodzić na stojaku chłodzącym co najmniej 2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 CalaSer Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
SokSok
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
PiekarnikPiekarnik
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia1
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn