Klasyczne Ciasto Jagodowe
Klasyczne ciasto jagodowe to bezmleczne deser. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.07 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 2G białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 328 kalorii. Udaj się do sklepu i odbierz jagody, skracanie, sok z cytryny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 229 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest ona dostarczana przez Betty Crocker. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 30%, co nie jest zbyt wspaniałe. Podobne przepisy to Ciasto Z Kruszonką Jagodową, Klasyczne Ciasto Jagodowe, oraz Klasyczne Ciasto Jagodowe.
Instrukcje
W średniej misce, wymieszać 2 szklanki mąki i soli.
Pokrój w skracaniu, używając blendera do ciast (lub przeciągając 2 noże stołowe przez składniki w przeciwnych kierunkach), aż cząstki będą wielkości małego groszku.
Posypać zimną wodą, 1 łyżkę na raz, podrzucając widelcem, aż cała mąka zostanie zwilżona i ciasto prawie oczyści bok miski (w razie potrzeby można dodać 1 do 2 łyżeczek więcej wody).
Zbierz ciasto do kuli. Podzielić na pół; uformować na 2 spłaszczone rund na lekko posypanej mąką powierzchni. Owinąć w folię; przechowywać w lodówce około 45 minut lub aż ciasto jest twarde i zimne, ale giętkie. Dzięki temu skracanie staje się lekko jędrne, co sprawia, że upieczone ciasto jest bardziej łuszczące się. Jeśli dłużej przechowywać w lodówce, niech ciasto lekko zmięknąć przed walcowanie.
Piekarnik rozgrzać do 218°. z mąką wałek do ciasta, roll jeden okrągły na okrągły 2 cale większe niż do góry nogami 9-calowy szklany talerz pie. Złożyć ciasto na cztery części; umieścić w talerzu ciasta. Rozłóż i ułóż na płycie, mocno naciskając na dno i bok.
W dużej misce, wymieszać cukier, 1/2 szklanki mąki i cynamon. Wymieszać z jagodami. Łyżka do wyłożonego ciastem talerza ciasta.
Pozostałą mieszaninę cukru posypać mieszanką jagodową.
Posypać sokiem z cytryny.
Masło pokroić na małe kawałki, posypać borówkami. Przykryć wierzchnią warstwą ciasta, która ma wycięte w niej szczeliny; zapieczętować i ubić. Pokrywaj krawędź paskiem folii od 2 do 3 cali, aby zapobiec nadmiernemu brązowieniu.
Piec 35 do 45 minut lub aż skorupa jest złoty kolor i sok zaczyna pęcherzyków przez szczeliny w skorupie, usuwając folię na ostatnie 15 minut pieczenia. Schłodzić na stojaku chłodzącym co najmniej 2 godziny.