Klasyczne bułeczki cynamonowe
Klasyczne bułeczki cynamonowe mogą być dobrym przepisem na poszerzenie pudełka z przepisami na śniadanie. Ten przepis jest przeznaczony dla 24 osób i kosztuje 22 centy za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 6 g białka, 4 g tłuszczu i łącznie 293 kalorie. 643 osoby przygotowały ten przepis i zrobiłyby go ponownie. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 2 godzin i 45 minut. Udaj się do sklepu i kup aktywne drożdże Fleischmann's®, ziemniaki, wodę i kilka innych rzeczy, aby przygotować je już dziś. Jest dostarczany przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 40% wyniku, co oznacza, że jest solidny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Klasyczne bułeczki cynamonowe, Klasyczne bułeczki cynamonowe i Klasyczne bułeczki cynamonowe.
Instrukcje
W dużej misce wymieszaj ziemniaki, wodę ziemniaczaną, masło, cukier, sól i gorącą wodę. Mieszaj, aż masło się rozpuści; odstawić i ostudzić.
W małej misce wymieszaj drożdże i 1/2 szklanki ciepłej wody.
Do masy ziemniaczanej dodaj jajka, 2 szklanki mąki i mieszaninę drożdży. Ubijaj, aż dobrze się wymiesza. Kontynuuj dodawanie mąki, po 1 szklance na raz, aż powstanie miękkie ciasto.
Ugniataj na lekko posypanej mąką powierzchni, aż będzie gładkie i elastyczne (około 4 do 6 minut), LUB ugniataj mikserem elektrycznym z końcówką do wyrabiania ciasta.
Włożyć do natłuszczonej miski, obrócić do panierowania. Okładka.
Odstawić do wyrośnięcia w ciepłym miejscu wolnym od przeciągów na około 1 godzinę, aż podwoi swoją objętość. Uderz ciasto w dół; podzielić na pół.
Rozwałkuj jedną porcję ciasta na lekko posypanej mąką powierzchni na prostokąt o wymiarach 12 x 18 cali.
Połącz cukier i cynamon; posypać połową mieszanki na powierzchnię.
Zwiń ciasno wzdłuż, sklejając brzegi.
Umieścić w natłuszczonej patelni o wymiarach 13 x 9 cali. Powtórzyć z pozostałym ciastem. Okładka.
Pozostawić do wyrośnięcia na 30 do 45 minut, aż objętość prawie się podwoi.
Piec w piekarniku nagrzanym do 350 stopni F przez 25 do 30 minut.
Schłodzić przez 15 minut.
Połączyć składniki lukieru i posmarować nim bułeczki.