Klasyczna Włoska Lazania

Klasyczna Włoska Lazania
Przepis klasyczny włoski lasagne może zaspokoić swoje pragnienie śródziemnomorskie w około 1 godzina i 15 minut. To danie główne ma 1385 kalorii, 61g białka, oraz 97 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6 i kosztuje $4.75 za porcję. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 72 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jeśli masz ser ricotta, cebula, oliwa z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Z łyżeczką wynik 97%, to danie jest niesamowite. Spróbuj Klasyczna Włoska Lazania, Klasyczna Lazania, oraz Klasyczna Lazania dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
1
W garnku 2-quart roztopić 5 łyżek masła na średnim ogniu. Gdy masło całkowicie się stopi, dodać mąkę i ubijać, aż będzie gładkie, o 2 protokół. Stopniowo dodawać mleko, stale ubijając, aby zapobiec tworzeniu się grudek. Nadal dusić i ubijać na średnim ogniu, aż sos będzie gęsty, gładki i kremowy, o 10 protokół. Sos powinien być wystarczająco gruby, aby pokryć tył drewnianej łyżki.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SOSSOS
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Drewnianałyżka Drewniana
TrzepaczkaTrzepaczka
GarnekGarnek
2
Zdjąć z ognia i dodać gałkę muszkatołową i sos pomidorowy. Wymieszać, aż dobrze połączone i sprawdzić, czy przyprawy. Odstawić i pozostawić do całkowitego ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos PomidorowySos Pomidorowy
PrzyprawyPrzyprawy
Gałka MuszkatołowaGałka Muszkatołowa
3
Na patelni saute rozgrzać oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia. Podczas prawie palenia dodać mieloną wołowinę i doprawić solą i pieprzem. Brązowe mięso, łamanie dużych grudek, aż nie będzie już różowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Extra VirginOliwa Z Oliwek Extra Virgin
Sól I PieprzSól I Pieprz
Mielona WołowinaMielona Wołowina
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Zdjąć z ognia i odsączyć nadmiar tłuszczu. Odstawić i pozostawić do całkowitego ostygnięcia.
5
W średniej wielkości misce dokładnie wymieszaj ricottę i jajka. Doprawić solą i pieprzem. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Ser RicottaSer Ricotta
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
6
Na dnie 13 przez 9-calowe naczynie do pieczenia, rozprowadzić 1/3 sosu beszamelowego. Ułóż arkusze makaronu obok siebie, pokrywając dno naczynia do pieczenia. Równomiernie rozprowadzić warstwę całej mieszanki ricotty, a następnie warstwę całego szpinaku. Ułóż kolejną warstwę arkuszy makaronu i rozłóż całą mieloną wołowinę na wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron LasagneMakaron Lasagne
Mielona WołowinaMielona Wołowina
Ser RicottaSer Ricotta
SzpinakSzpinak
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
7
Posypać 1/2 ser mozzarella na wierzchu wołowiny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czubata łyżeczka Posiekanej świeżej Pietruszki LiściastejCzubata łyżeczka Posiekanej świeżej Pietruszki Liściastej
WołowinaWołowina
8
Rozłóż kolejne 1/3 sosu beszamelowego. Ułożyć ostatnią warstwę arkuszy makaronu i ułożyć Pozostałe sery beszamel, mozzarella i parmezan.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron LasagneMakaron Lasagne
Czubata łyżeczka Posiekanej świeżej Pietruszki LiściastejCzubata łyżeczka Posiekanej świeżej Pietruszki Liściastej
ParmezanParmezan
SOSSOS
9
Pokrój pozostałe 2 łyżki masła w kostkę 1/4 cala i top lasagne.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
10
Wyłożyć dużą blachę do pieczenia folią aluminiową.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
11
Umieść danie lasagne na górze, przykryć i umieścić na środkowym stojaku piekarnika i piec, aż top bulgotnie, o 30 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
12
Zdjąć pokrywę i nadal piec przez około 15 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
13
W dużym garnku zapiekanym lub holenderskim rozgrzać olej na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
14
Dodaj cebulę i czosnek i saute, aż miękkie i przezroczyste, o 5 do 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
15
Dodać seler i marchew, doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
MarchewMarchew
SelerSeler
16
Saute, aż wszystkie warzywa są miękkie, o 5 do 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
17
Dodaj pomidory i liście laurowe i gotuj na wolnym ogniu przez 1 godzinę lub do zgęstnienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście LauroweLiście Laurowe
PomidorPomidor
18
Usunąć liście laurowe i sprawdzić przyprawy. Jeśli sos nadal ma kwaśny smak, dodaj niesolone masło, 1 łyżkę na raz, aby dopełnić smaki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło NiesoloneMasło Niesolone
Liście LauroweLiście Laurowe
PrzyprawyPrzyprawy
SOSSOS
19
Dodaj 1/2 sosu pomidorowego do miski robota kuchennego. Proces do gładkiej. Kontynuuj z pozostałym sosem pomidorowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos PomidorowySos Pomidorowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
20
Jeśli nie wykorzystasz całego sosu, pozostaw go do całkowitego ostygnięcia i wlej 1 do 2 porcji filiżanki do plastikowych torebek zamrażarki. Spowoduje to zamrożenie do 6 miesięcy.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby ZiplocTorby Ziploc

Składniki

2kilogramygałka muszkatołowa, mielona i więcej, do przyprawieniagałka muszkatołowa, mielona i więcej, do przyprawienia1marchewka posiekanamarchewka posiekana1łodygaseler posiekanyseler posiekany4541 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.arkusze lasagne, gotowane al dentearkusze lasagne, gotowane al dente2suszone liście laurowesuszone liście laurowe3largesCiasto kruche (Keebler)Ciasto kruche (Keebler)1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemąka uniwersalnamąka uniwersalna2goździkiczosnek posiekanyczosnek posiekany4541 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.mielona wołowina chuckmielona wołowina chuck1szczyptaSzczypta świeżo startej gałki muszkatołowejSzczypta świeżo startej gałki muszkatołowej591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweoliwa z oliwek z pierwszego tłoczeniaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweoliwa z oliwek z pierwszego tłoczeniaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia1małecebula posiekanacebula posiekana591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweświeżo starty parmezanświeżo starty parmezan6801 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.1-1/2 szklanki pieczonej słodkiej czerwonej papryki, odsączonej i drobno posiekanej1-1/2 szklanki pieczonej słodkiej czerwonej papryki, odsączonej i drobno posiekanej6krewetki i żyłkiSól i pieprzSól i pieprz6krewetki i żyłkiSól i biały pieprzSól i biały pieprz6krewetki i żyłkiSól morska i świeżo zmielony czarny pieprzSól morska i świeżo zmielony czarny pieprz7101 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwerozdrobniona mozzarellarozdrobniona mozzarella5671 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.paczki) mrożony posiekany szpinak, rozmrożony i wyciśnięty na suchopaczki) mrożony posiekany szpinak, rozmrożony i wyciśnięty na sucho43 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calamasło niesolone, opcjonalniemasło niesolone, opcjonalnie53 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaniesolone masło plus 2 łyżki do lazaniiniesolone masło plus 2 łyżki do lazanii9461 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemleko pełne w temperaturze pokojowejmleko pełne w temperaturze pokojowej

Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio

Chianti, Trebbiano i Verdicchio to moje najlepsze propozycje dla włoskiego. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Możesz spróbować Poggerino Chianti Classico Bugialla Riserva. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 44 dolarów za butelkę.
Poggerino Chianti Classico Bugialla Riserva
Poggerino Chianti Classico Bugialla Riserva
Jasny rubinowy czerwony kolor. Na nosie nuty jeżyn, skóry, wiśni i czerwonej porzeczki z odrobiną lukrecji, grafitu i tytoniu. Słodkie i trwałe taniny.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 15 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia74
Magazyn