Klasyczna Włoska Lazania

Klasyczna Włoska Lazania
Przepis klasyczny włoski lasagne może zaspokoić swoje pragnienie śródziemnomorskie w około 1 godzina i 15 minut. To danie główne ma 1385 kalorii, 61g białka, oraz 97 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6 i kosztuje $4.75 za porcję. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 72 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jeśli masz ser ricotta, cebula, oliwa z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Z łyżeczką wynik 97%, to danie jest niesamowite. Spróbuj Klasyczna Włoska Lazania, Klasyczna Lazania, oraz Klasyczna Lazania dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
1
W garnku 2-quart roztopić 5 łyżek masła na średnim ogniu. Gdy masło całkowicie się stopi, dodać mąkę i ubijać, aż będzie gładkie, o 2 protokół. Stopniowo dodawać mleko, stale ubijając, aby zapobiec tworzeniu się grudek. Nadal dusić i ubijać na średnim ogniu, aż sos będzie gęsty, gładki i kremowy, o 10 protokół. Sos powinien być wystarczająco gruby, aby pokryć tył drewnianej łyżki.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SOSSOS
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Drewnianałyżka Drewniana
TrzepaczkaTrzepaczka
GarnekGarnek
2
Zdjąć z ognia i dodać gałkę muszkatołową i sos pomidorowy. Wymieszać, aż dobrze połączone i sprawdzić, czy przyprawy. Odstawić i pozostawić do całkowitego ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos PomidorowySos Pomidorowy
PrzyprawyPrzyprawy
Gałka MuszkatołowaGałka Muszkatołowa
3
Na patelni saute rozgrzać oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia. Podczas prawie palenia dodać mieloną wołowinę i doprawić solą i pieprzem. Brązowe mięso, łamanie dużych grudek, aż nie będzie już różowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Extra VirginOliwa Z Oliwek Extra Virgin
Sól I PieprzSól I Pieprz
Mielona WołowinaMielona Wołowina
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Zdjąć z ognia i odsączyć nadmiar tłuszczu. Odstawić i pozostawić do całkowitego ostygnięcia.
5
W średniej wielkości misce dokładnie wymieszaj ricottę i jajka. Doprawić solą i pieprzem. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Ser RicottaSer Ricotta
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
6
Na dnie 13 przez 9-calowe naczynie do pieczenia, rozprowadzić 1/3 sosu beszamelowego. Ułóż arkusze makaronu obok siebie, pokrywając dno naczynia do pieczenia. Równomiernie rozprowadzić warstwę całej mieszanki ricotty, a następnie warstwę całego szpinaku. Ułóż kolejną warstwę arkuszy makaronu i rozłóż całą mieloną wołowinę na wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron LasagneMakaron Lasagne
Mielona WołowinaMielona Wołowina
Ser RicottaSer Ricotta
SzpinakSzpinak
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
7
Posypać 1/2 ser mozzarella na wierzchu wołowiny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszka Włoskich Lub Meksykańskich Pomidorów Pokrojonych W Kostkę, OdsączonychPuszka Włoskich Lub Meksykańskich Pomidorów Pokrojonych W Kostkę, Odsączonych
WołowinaWołowina
8
Rozłóż kolejne 1/3 sosu beszamelowego. Ułożyć ostatnią warstwę arkuszy makaronu i ułożyć Pozostałe sery beszamel, mozzarella i parmezan.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron LasagneMakaron Lasagne
Puszka Włoskich Lub Meksykańskich Pomidorów Pokrojonych W Kostkę, OdsączonychPuszka Włoskich Lub Meksykańskich Pomidorów Pokrojonych W Kostkę, Odsączonych
ParmezanParmezan
SOSSOS
9
Pokrój pozostałe 2 łyżki masła w kostkę 1/4 cala i top lasagne.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
10
Wyłożyć dużą blachę do pieczenia folią aluminiową.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
11
Umieść danie lasagne na górze, przykryć i umieścić na środkowym stojaku piekarnika i piec, aż top bulgotnie, o 30 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
12
Zdjąć pokrywę i nadal piec przez około 15 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
13
W dużym garnku zapiekanym lub holenderskim rozgrzać olej na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
14
Dodaj cebulę i czosnek i saute, aż miękkie i przezroczyste, o 5 do 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
15
Dodać seler i marchew, doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
MarchewMarchew
SelerSeler
16
Saute, aż wszystkie warzywa są miękkie, o 5 do 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
17
Dodaj pomidory i liście laurowe i gotuj na wolnym ogniu przez 1 godzinę lub do zgęstnienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście LauroweLiście Laurowe
PomidorPomidor
18
Usunąć liście laurowe i sprawdzić przyprawy. Jeśli sos nadal ma kwaśny smak, dodaj niesolone masło, 1 łyżkę na raz, aby dopełnić smaki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło NiesoloneMasło Niesolone
Liście LauroweLiście Laurowe
PrzyprawyPrzyprawy
SOSSOS
19
Dodaj 1/2 sosu pomidorowego do miski robota kuchennego. Proces do gładkiej. Kontynuuj z pozostałym sosem pomidorowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos PomidorowySos Pomidorowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
20
Jeśli nie wykorzystasz całego sosu, pozostaw go do całkowitego ostygnięcia i wlej 1 do 2 porcji filiżanki do plastikowych torebek zamrażarki. Spowoduje to zamrożenie do 6 miesięcy.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby ZiplocTorby Ziploc

Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio

Chianti, Trebbiano i Verdicchio to moje najlepsze propozycje dla włoskiego. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Możesz spróbować Poggerino Chianti Classico Bugialla Riserva. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 44 dolarów za butelkę.
Poggerino Chianti Classico Bugialla Riserva
Poggerino Chianti Classico Bugialla Riserva
Jasny rubinowy czerwony kolor. Na nosie nuty jeżyn, skóry, wiśni i czerwonej porzeczki z odrobiną lukrecji, grafitu i tytoniu. Słodkie i trwałe taniny.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 15 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia74
Magazyn