Klasyczna ryba z frytkami
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj klasycznych ryb z frytkami. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 42g białka, 28g tłuszczu, oraz w sumie 636 kalorii. Na 4,08 zł za porcję, ten przepis okładki 35% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za pescatarian dieta. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz pod ręką mleko, filety z dorsza, olej roślinny i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby zużyć jajko można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni szkockiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Klasyczna ryba z frytkami, Klasyczna Fish & Chips (zaadaptowana z Allrecipes.com), oraz Ryba popijana piwem (ryba z frytkami) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść ziemniaki w średniej wielkości misce z zimną wodą. W oddzielnej średniej wielkości misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, sól i pieprz. Wymieszać z mlekiem i jajkiem; mieszać, aż mieszanina będzie gładka.
Pozostawić mieszaninę na 20 minut.
Rozgrzej olej w dużym garnku lub patelni elektrycznej do 350 stopni F (175 stopni C).
Ziemniaki smażyć na rozgrzanym oleju, aż będą miękkie.
Osusz je na papierowych ręcznikach.
Pogłębiać ryby w cieście, jeden kawałek na raz, i umieścić je w gorącym oleju. Smażyć, aż ryba będzie złotobrązowa. W razie potrzeby zwiększyć ciepło, aby utrzymać temperaturę 350 stopni F (175 stopni C).
Dobrze osuszyć na ręcznikach papierowych.
Smażyć ziemniaki ponownie przez 1 do 2 minut, aby dodać chrupkości.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. GIFFT Kathie Lee Gifford Pinot Grigio z 4.8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
GIFFT Kathie Lee Gifford Pinot Grigio
GIFFT Pinot Grigio rozbrzmiewa żywą gruszką i tropikalnymi owocami, zrównoważoną przez wyraźną kwasowość i elegancko wyrafinowaną świeżość. To wino o aromatach dojrzałych owoców pestkowych i cytrusów prezentuje smaki melona, nektaryny i cytryny Meyera, które wykończą się lekkimi i orzeźwiającymi.