Klasyczna Francuska Zupa Cebulowa
Przepis klasyczna francuska zupa cebulowa może zaspokoić Twoje śródziemnomorskie pragnienie w około 1 godzina i 24 minuty. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.18 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 225 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest idealny do Jesień. Udaj się do sklepu i odbierz wino, cebulę, chleb po przekątnej i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Dobrze sprawdza się jako niedroga zupa. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Le Cafe Ile St. Louis zupa cebulowa Gratinee – to nowe podejście do klasycznej francuskiej zupy cebulowej, Klasyczna Francuska Zupa Cebulowa, oraz Klasyczna Francuska Zupa Cebulowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Roztopić masło w dużym holenderskim piekarniku na średnim ogniu; dodać cebulę. Przykryć i gotować 30 minut lub do ciemnobrązowego, mieszając od czasu do czasu.
Dodać wino i sok jabłkowy; doprowadzić do wrzenia. Gotować, odkryte, 10 minut lub do cieczy zmniejsza się do około 1/2 szklanki. Wymieszać bulion i consomm; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, odkryte, 15 minut.
Ułóż kromki chleba na dużej blasze do pieczenia. Broil 1 minutę z każdej strony lub do złotego.
Umieść 6 (2-cup) żaroodporne miski lub naczynia zupy na dużej blasze do pieczenia. Łyżka zupy do misek. Top każdej misce zupy z 2 kromki tosty chleb francuski, 1 1/2 łyżki sera, i 1 łyżeczka natki pietruszki. Broil 2 do 3 minut lub tylko do rozpuszczenia sera.