Kissel jabłkowo-żurawinowy ze słodką kwaśną śmietaną
Kisiel jabłkowo-żurawinowy ze słodką kwaśną śmietaną wymaga ok. 2 godziny i 40 minut od początku do końca. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 3G białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 459 kalorii. Na 1,47 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odbierz brązowy cukier, jabłka granny smith, śmietanę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Tylko kilka osób naprawdę lubi tę przystawkę. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 28%, co jest raczej złe. Spróbuj Kurczak żurawinowy słodko-kwaśny, Wieprzowina słodko-kwaśna żurawinowa, oraz Sos żurawinowy słodko-kwaśny dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Do rondla dodaj jabłka, sok żurawinowy, cukier i cynamon. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Zmniejszyć ogień do niskiej, przykryć, i gotować na wolnym ogniu, aż jabłka są bardzo miękkie, o 10 protokół. Skrobię ziemniaczaną rozpuścić w 1 szklance zimnej wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok żurawinowy
Skrobia Ziemniaczana
Może Dietetyczna śmietanka Sodowa
Do Konserwowania,
Żółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Wlej tę zawiesinę do gorącej mieszaniny jabłek, stale mieszając. Kontynuuj mieszanie, aż kisiel zacznie ponownie bąbelkować, około 1 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Konserwowania,
3
Wyjąć z ognia i wlać do poszczególnych dań deserowych. Pozostawić do ostygnięcia, a następnie przechowywać w lodówce przez co najmniej 2 godziny.
4
W małej misce wymieszać śmietanę z brązowym cukrem i sokiem z cytryny. Aby służyć, umieścić dobry dollop słodkiej kwaśnej śmietany na wierzchu kissel i zawirować go z łyżką.