Kiełki w panierce
Crumb-Covered Sprouts może być dobrym przepisem na poszerzenie Twojej kolekcji dodatków. Ten przepis jest dla 4 osób i kosztuje 98 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 259 kalorii , 9 g białka i 18 g tłuszczu . Mieszanka bułki tartej, czosnku, masła i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 30 minut . Jest on dostarczany przez Taste of Home. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje solidną ocenę Spoonacular wynoszącą 53% . Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Aloo Bonda ~ Pikantne pierożki ziemniaczane w cieście smażonym , Biszkopt z brązowego cukru z karmelami w czekoladzie i Paluszki precelkowe pokryte Xocolate .
Instrukcje
Umieść brukselkę w koszyku do gotowania na parze; umieść ją w rondlu na 1 cal wody. Doprowadź do wrzenia; przykryj i gotuj na parze przez 15-20 minut lub do momentu, aż będzie chrupiąca i miękka.
Tymczasem na dużej patelni, na średnim ogniu, smaż i mieszaj nasiona sezamu i czosnek w oliwie i maśle przez 2-3 minuty lub do momentu, aż nasiona sezamu lekko się zrumienią.
Dodaj bułkę tartą i boczek; smaż i mieszaj przez 1-2 minuty lub do momentu, aż bułka tarta nabierze złotego koloru.
Dodaj brukselkę, ser, sól i pieprz.