Kiełbaski Merguez z zapiekanymi ziemniakami
Kiełbaski Merguez z zapiekanymi ziemniakami to bezglutenowe danie główne. Jedna porcja zawiera 693 kalorie, 25g białka, oraz 50 g tłuszczu. Na 2,55 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 7. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka pietruszki, ziemniaki Yukon gold, świeżo zmielony pieprz i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć cebulę można śledzić to danie główne z Candy Corn Cupcakes jako deser. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Wielkanoc. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 61%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Tagine of lamb & Merguez sausages, Francuskie Kiełbaski Merguez-Komunia Kulinarna, oraz Ziemniaki pieczone z kiełbasą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na 10-do 12-calowej patelni żaroodpornej (o bokach co najmniej 2 1/2 cala. wysoki) na średnim ogniu, roztopić masło.
Dodać kiełbaski i włączyć, aż rumiane na całym, 5 do 8 protokół.
Zmniejszyć ogień do średniej, dodać cebulę i czosnek na patelnię, i mieszać od czasu do czasu, aż lekko rumiane, 5 do 8 protokół.
Wlać śmietanę i 1 1/4 szklanki bulionu; wymieszać z solą i pieprzem.
Dodać ziemniaki. (Płyn powinien po prostu pokryć; jeśli nie, Dodaj więcej bulionu.) Doprowadzić do duszenia na średnim ogniu, delikatnie mieszając od czasu do czasu. Niższe ciepło i ledwo gotować, odkryte, aż ziemniaki będą miękkie po przekłuciu, o 20 protokół (nie gotować).
Ułóż kiełbaski na mieszance ziemniaczanej i przenieś patelnię do piekarnika 350.
Piec, aż mieszanina śmietany zgęstnieje i jest dobrze rumiane na wierzchu i kiełbasy są gotowane przez (cięte do testu), 40 do 45 protokół.
Posypać natką pietruszki.
Podawać ziemniaki i kiełbaski z patelni.