Kiełbasa, koper włoski i rukola fusilli
Kiełbasa, koper włoski i rukola fusilli może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 39g białka, 52g tłuszczu, oraz w sumie 907 kalorii. Na $2.3 za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 8 powiedziałoby, że trafił w sedno. Ten przepis z BBC Good Food wymaga musztardy pełnoziarnistej, liści rukoli, ząbków czosnku i chilli. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 25 minut. Z łyżeczką wynik 69%, to danie jest całkiem dobre. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Fusilli z koprem, przegrzebkami i Pernod, Pieczony pstrąg z koprem włoskim, rzodkiewką i rukolą, oraz Fusilli z włoską kiełbasą i rukolą.
Instrukcje
Ugotować makaron zgodnie z instrukcją opakowania. W międzyczasie wycisnąć mięso ze skórek kiełbasy.
Rozgrzać patelnię na dużym ogniu i brązowo kiełbasę, rozbijając ją drewnianą łyżką podczas gotowania. Raz rumiane, naciśnij na bok patelni.
Dodać czosnek, chili i nasiona kopru włoskiego do pustej części patelni i gotować przez 45 sekund, aż pachną. Kiełbasę wymieszać, doprawić i dodać śmietanę, musztardę i parmezan. Przechowywać na małym ogniu, aż makaron jest ugotowany.
Odcedzić makaron, rezerwując kilka łyżek wody, a następnie przechylić z powrotem na patelnię.
Dodać sos do kiełbasy i wymieszać, dodając trochę wody z makaronu, jeśli tego potrzebuje.
Dodaj rakietę, wyłącz ogrzewanie i łyżkę do misek.
Podawać z dodatkowym parmezanem.