Key Lime Ice Cream Pie
Key Lime Ice Cream Pie to Wegetariańskie deser. Na 1,91 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 33g tłuszczu, oraz w sumie 594 kalorie. Ten przepis służy 8. Jeśli masz syrop kukurydziany, cukier, okruchy krakersów graham i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. To będzie hit w Twoim Lato wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Macadamia Key Lime Pie, Szarlotka Smażone Ciasto Lodowe, oraz Bezmleczne ciasto z masłem orzechowym z ciasteczkami czekoladowymi dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużym rondlu połącz 1 szklankę cukru i kolejne 3 składniki. Zeskrobać nasiona z fasoli wanilii; dodać nasiona i fasolę do mieszaniny mleka. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Natychmiast wyjąć z ognia i odstawić na 30 minut.
Usunąć i wyrzucić fasolę wanilii.
Połącz okruchy krakersów Grahama i następne 4 składniki w średniej misce, podrzucając do dobrze wymieszanego. Naciśnij okruchy do 9-calowej szklanej lub ceramicznej płytki ciasta, aby utworzyć równomierną skorupę.
Piec w temperaturze 350 przez 8 minut lub do momentu, aż będzie jędrny w dotyku; całkowicie ostudzić i odstawić.
W dużej misce ubić żółtka. Powoli ubić 1 szklankę ciepłej mieszanki śmietany na żółtka.
Dodaj mieszaninę jajek do pozostałej mieszanki śmietany, stale ubijając.
Gotować mieszankę śmietany na średnim ogniu, stale ubijając, 5 minut lub aż mieszanina osiągnie 160 i pokrywa tył łyżki.
Wyjąć z ognia; przelać przez drobny sitko z siatki drucianej do miski. Chłodny krem całkowicie, mieszając od czasu do czasu.
Pozostałe 2/3 szklanki cukru, skórki z cytryny i soku połączyć w misce, mieszając, aż cukier się rozpuści. Wymieszaj mieszaninę soku z limonki do schłodzonego kremu.
Przelać krem do lodołamacza i przetworzyć zgodnie ze wskazówkami producenta.
Kopać lody w przygotowanej skórce. Zamrozić ciasto 4 godziny lub przez noc.
Dekorować, w razie potrzeby.