Kenijskie Curry Z Kurczaka

Kenijskie Curry Z Kurczaka
Kenijski Kurczak Curry może być tylko Indyjski przepis, którego szukasz. Ten przepis służy 17. To danie główne ma 999 kalorii, 58g białka, oraz 58 g tłuszczu na porcję. Na 3,68 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 3 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka imbiru, oznaczone, laska cynamonu, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Smak Afryki-kenijskie Curry z kurczaka, Kenijski Pilau, oraz Kenijska Kapusta Curry dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Nowe Curry to jedna z najnowszych z serii kobiecych cotygodniowych książek kucharskich. Z pewnością wydaje się, że istnieje prawdopodobnie co najmniej jedna z tych książek kucharskich w każdym domu w Australii. Wszyscy zwróciliśmy się do ich stron dla wiarygodnych receptur, które działają.Nie pozwól, aby długość listy składników zniechęciła Cię do spróbowania tego curry. Po ułożeniu składników Proces jest dość prosty, a danie jest gotowe w 30 minutes.My jedyna skarga jest na zdjęciu, które towarzyszyło temu daniu. Nie ma mowy, aby danie na zdjęciu mogło zostać wyprodukowane zgodnie z przepisem. Przywykłem do tego, że tak jest z Donną Hay, ale rozczarowujące jest to, że zawsze niezawodna AWW Uległa stylizacji kontra substancji.Kenijskie Curry Z Kurczaka[
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Biała Cebula, Pokrojona W KostkęBiała Cebula, Pokrojona W Kostkę
2
Porcje 6]marynata: 20 gramów startego świeżego pierniku3 zmiażdżone ząbki czosnku1 łyżeczka mielonej kurkumy szklanka soku z cytryny40 ml oleju1 łyżeczka mielonego cumin3 łyżeczka garam masala1 łyżka mielonej kolendry1 łyżeczka paprika1 łyżeczka płatków chilli70 gramów jogurtu1 kg filetów udowych z kurczaka bez skóry, pokrojonych na kawałki
Składniki, których będziesz potrzebować
Udka Kurczaka Bez Kości Bez SkóryUdka Kurczaka Bez Kości Bez Skóry
KurkumaKurkuma
(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
3
Curry: 40 ml oleju600 gramów brązowej cebuli, posiekanej grubo2 łyżeczki chili w proszku2 łyżeczki mielonej kozieradki20 gramów startego świeżego piernika3 zmiażdżone ząbki czosnku1 łyżeczka mielonej kurkumy2 x 400 gramów puszki pokruszonych pomidorów1 plasterek cynamonu2 długie zielone chilli, posiekane drobno szklanka soku z cytryny 300 ml śmietany1 łyżka miodu szklanka świeżej kolendry, grubo posiekanej
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Kolendraświeża Kolendra
2 łyżki Split Grama Bengalskiego (chana Dal)2 łyżki Split Grama Bengalskiego (chana Dal)
(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
Cebula żółtaCebula żółta
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy PekanLody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
Biała Cebula, Pokrojona W KostkęBiała Cebula, Pokrojona W Kostkę
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
1
Umieść składniki marynaty w misce i dobrze wymieszaj, aby połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
2
Dodać kurczaka, dokładnie wymieszać, aby upewnić się, że są dobrze pokryte. Przykryć i przechowywać w lodówce przez 30 minut.Gotuj kurczaka: Rozgrzej piekarnik do 240C.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
1
Rozgrzać olej na dużej patelni (wok działa dobrze).
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
2
Dodaj cebulę, chili w proszku, kozieradka, imbir, czosnek i kurkuma. Dobrze wymieszać i gotować, aż cebula zmięknie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania
KurkumaKurkuma
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
3
Dodaj pomidory, laskę cynamonu, zielone chilli i sok z cytryny. Dusić, pod przykryciem przez 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)
2 łyżki Split Grama Bengalskiego (chana Dal)2 łyżki Split Grama Bengalskiego (chana Dal)
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
4
Dodać śmietanę i miód, dobrze mieszając i gotować na wolnym ogniu, odkryte przez 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
5
Dodać kurczaka do curry, gotować na wolnym ogniu, aż kurczak jest gotowane, o 5-10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Biała Cebula, Pokrojona W KostkęBiała Cebula, Pokrojona W Kostkę
6
Wyjąć z ognia przed mieszaniem w świeżej kolendry.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Kolendraświeża Kolendra
7
Podawać z gotowanym ryżem jaśminowym.W skali od 1 do 10 to curry:oznaczone Tagiem Curry
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż JaśminowyRyż Jaśminowy
Biała Cebula, Pokrojona W KostkęBiała Cebula, Pokrojona W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Waga KuchennaWaga Kuchenna
8
Pin It

Składniki

600papryka habanerocebula brązowa, grubo posiekanacebula brązowa, grubo posiekana1łyżka czerwony ocet winnyRozgrzać olej na patelni (wok działa dobrze). Dodaj cebulę, chili w proszku, kozieradka, imbir, czosnek i kurkuma. Dobrze wymieszać i gotować, aż cebula zmięknieRozgrzać olej na patelni (wok działa dobrze). Dodaj cebulę, chili w proszku, kozieradka, imbir, czosnek i kurkuma. Dobrze wymieszać i gotować, aż cebula zmięknie5Dodać kurczaka do curry, gotować na wolnym ogniu, aż kurczak jest gotowane, O minutachDodać kurczaka do curry, gotować na wolnym ogniu, aż kurczak jest gotowane, O minutach17trochę posiekanej cukiniiKenijskie Curry Z KurczakaKenijskie Curry Z Kurczaka17trochę posiekanej cukiniiUmieścić kurczaka w naczyniu lekko naoliwionym i piec, odkryte przez 10 minutUmieścić kurczaka w naczyniu lekko naoliwionym i piec, odkryte przez 10 minut1kgfilety udowe z kurczaka bez skóry, pokrojone w kawałkifilety udowe z kurczaka bez skóry, pokrojone w kawałki1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreopłatki chillipłatki chilli2warzywo (np. szpinak)chili w proszkuchili w proszku2długie zielone chilli, posiekane drobnodługie zielone chilli, posiekane drobno1Stoli Vanilla (opcjonalnie, aby dać kopa)Stoli Vanilla (opcjonalnie, aby dać kopa)17trochę posiekanej cukiniiWyjąć z ognia przed mieszaniem w świeżej kolendryWyjąć z ognia przed mieszaniem w świeżej kolendry3001 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweBarwniki spożywcze i kolorowy cukier (opcjonalnie)Barwniki spożywcze i kolorowy cukier (opcjonalnie)591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweświeża kolendra, grubo posiekanaświeża kolendra, grubo posiekana20papryka habanerostarty świeży imbirstarty świeży imbir3warzywo (np. szpinak)garam masalagaram masala3ząbki czosnku, rozgniecioneząbki czosnku, rozgniecione1porcja startego parmezanukolendra mielonakolendra mielona1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreokminek mielonykminek mielony2warzywo (np. szpinak)kozieradka mielonakozieradka mielona1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreomielona kurkumamielona kurkuma1porcja startego parmezanu1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami17trochę posiekanej cukiniiDodaj śmietanę i miód, dobrze mieszając i gotuj na wolnym ogniu przez 5 minutDodaj śmietanę i miód, dobrze mieszając i gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwekrewetki, ogon, usunięte skorupy, oczyszczonekrewetki, ogon, usunięte skorupy, oczyszczone401 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweolejolej1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreouncje płynu świeżej wodyuncje płynu świeżej wody17trochę posiekanej cukiniiPodawać z gotowanym ryżem jaśminowymPodawać z gotowanym ryżem jaśminowym1stickDodaj pomidory, cynamon zielony chilli i sok z cytryny. Dusić, pod przykryciem przez 10 minutDodaj pomidory, cynamon zielony chilli i sok z cytryny. Dusić, pod przykryciem przez 10 minut2x 400 gram puszki pokruszonych pomidorówx 400 gram puszki pokruszonych pomidorów70papryka habanerojogurtjogurt17trochę posiekanej cukiniiPin ItPin It17trochę posiekanej cukiniiOtagowano CurryOtagowano Curry17trochę posiekanej cukinii[Porcje 6][Porcje 6]

Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose

Gruener Veltliner, Riesling i Sparkling rosé to moje najlepsze propozycje dla Indian. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Leth Steinagrund Gruner Veltliner z oceną 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
Leth Steinagrund Gruner Veltliner
Leth Steinagrund Gruner Veltliner
Nos łączy przyprawę z redukcyjnym owocem; podniebienie wyświetla pieprzne nuty; klasyczny Veltliner z tarasów lessowych. To wino jest częścią linii od Leth, która charakteryzuje się złożonością smaku, mineralnością i trwałością.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje17
Ocena Zdrowia35
Magazyn