Keema Z Kurczaka
Need a bezglutenowe i pierwotne danie główne? Kurczak Keema może być niesamowity przepis, aby spróbować. Na 2,22 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 26g białka, 27 g tłuszczu, oraz w sumie 357 kalorii. Mieszanka kolendry, garam masala, świeżo czosnek, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 164 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to keema z kurczaka, Dzisiaj Kolacja: Murgh Keema (Mielony Kurczak Curry), oraz Keema.
Instrukcje
Umieść kminek i nasiona kolendry w żeliwnej patelni na średnim ogniu i tosty, aż pachnące, o 2 protokół.
Przenieść do młynka do przypraw i zmielić na drobny proszek.
W dużej misce wymieszać mielony kminek i nasiona kolendry, kurczak, cebula, kolendra, czosnek, chili, kurkuma, sól, i garam masala aż kurczak jest równomiernie przyprawione.
Uformuj 1/4 mieszanki mięsa do cylindra o długości szaszłyka na patelni lub tacy. Wciśnij szaszłyk do kurczaka i uformuj mięso wokół patyczka. Powtórzyć z pozostałym mięsem.
Szaszłykany kurczak umieścić w zamrażarce na 20 minut podczas przygotowywania grilla.
Zapal jeden komin pełen węgla drzewnego. Gdy cały węgiel jest oświetlony i pokryty szarym popiołem, wylej i rozprowadź węgle równomiernie na całej powierzchni rusztu węglowego. Ustaw ruszt do gotowania na miejscu, przykryj grill i pozwól na rozgrzanie przez 5 minut. Oczyścić i naoliwić ruszt do grillowania.
Wyjmij szaszłyki z zamrażarki i ostrożnie przenieś do gorącego grilla. Gotować, aż szaszłyki brązowy na całym i są gotowane przez, o 3 protokół na stronę.
Przełożyć na tacę do serwowania, odstawić na 5 minut, a następnie podawać natychmiast.