Kebaby z kurczakiem i czerwoną papryką
Kebaby z kurczaka i czerwonej papryki to bezglutenowe i przyjazne dla fodmap przepis z 12 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 9g białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 93 kalorie. Na 57 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Udaj się do sklepu i odbierz madras curry w proszku, połówki piersi kurczaka, paprykę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Kebaby z kurczakiem i papryką, Cytrynowy kurczak i Shishito pieprz kebaby, oraz Grillowane Kebaby Z Kurczaka Z Pieczonym Dipem Pieprzowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
12 drewnianych szaszłyków moczyć w zimnej wodzie przez 15 minut. Nawlecz kurczaka, na przemian z papryką, na szaszłyki.
Przełożyć do naczynia do pieczenia.
W małej misce, ubić sos sojowy z oliwą z oliwek i curry.
Zalać marynatą na kebaby i niech marynować przez 10 minut lub do 1 godziny, obracając kilka razy.
W międzyczasie zapal grill lub rozgrzej patelnię grillową. Grill kebaby na umiarkowanie wysokim ogniu, aż złoty kolor, o 6 protokół.
Wyjąć z grilla, posmarować roztopionym masłem i podawać.