Kebaby wołowe z pomarańczową glazurą
Jedna porcja zawiera 106 kalorii, 11g białka, oraz 5G tłuszczu. Jeśli 1,02 zł za porcję spada twój budżet, kebaby wołowe z pomarańczową glazurą mogą być świetne bezglutenowe przepis do wypróbowania. Ten przepis służy 15. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz koncentrat soku pomarańczowego, musztardę dijon, masło i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 27%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Kebaby jagnięce z polewą granatową, Noga jagnięcych kebabów z granatem glazury, oraz Polędwica-kebaby warzywne z glazurą balsamiczną dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej brojlery lub przygotuj ogień węglem drzewnym i spal na szary popiół. Koncentrat soku pomarańczowego wymieszać z sosem sojowym, musztardą i masłem w małym rondlu na średnim ogniu, aż będzie gładka, 2 minuty.
Wołowinę przełożyć na 8 długich metalowych szaszłyków, dzieląc równomiernie i na przemian z grzybami, kawałkami cebuli i pomidorkami koktajlowymi.
Wymieszać pomarańczę równomiernie na gwintowane szaszłyki i doprawić solą i pieprzem. Wszystkie pozostałe glazury doprowadzić do wrzenia w rondlu, a następnie usunąć z ognia i rezerwy.
Zestaw broiling pan lub grill około 6 cali od źródła ciepła. Szaszłyki z grilla lub grilla przez 6 do 8 minut, często obracając, aż mięso i grzyby będą rumiane, a cebula po prostu zwęglona na brzegach.
Podawać kebaby ciepłe z pozostałą glazurą na boku.