Kebaby Warzywne Cytrynowo-Bazyliowe
Kebaby warzywne cytrynowo-bazyliowe to jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 przepis z 2 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 129 kalorii. Na 1,68 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka cebuli, pieprzu, soku z cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Z łyżeczką wynik 86%, to danie jest świetne. Spróbuj Zupa jarzynowa zielona z pesto cytrynowo-bazyliowym, Wiosenna warzywna Sałatka Quinoa z sosem cytrynowo-bazyliowym, oraz Grillowane kotlety wieprzowe cytrynowo-bazyliowe z cytrynowo-bazyliowym Orzo #GrillPorkLikeASteak dla podobnych receptur.
Instrukcje
Obrać bakłażana; pokroić na pół wzdłuż.
Pokrój każdą połowę w poprzek na plastry o grubości 1/2 cala.
Połączyć bakłażan i dalej 8 składników (bakłażan przez cebulę) w dużej plastikowej torbie zip-top; uszczelnić i marynować w temperaturze pokojowej 45 minut, obracając torebkę od czasu do czasu.
Wyjąć warzywa z worka, zastrzegając marynatę.
Nawlecz warzywa na przemian na 2 (10-calowe) szaszłyki. Przygotować grill lub brojlerów.
Umieść kebaby na stojaku do grillowania lub patelni brojlerów pokrytej natryskiem do gotowania; gotować 6 minut z każdej strony lub do momentu zakończenia, fastrygując od czasu do czasu zarezerwowaną marynatą.