Kaypee ' s Homemade Indian Lamb Masala Curry

Kaypee ' s Homemade Indian Lamb Masala Curry
Kaypee domowej roboty Indyjska jagnięcina Masala Curry może być tylko Indyjski przepis, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 396 kalorii, 33g białka, oraz 22g tłuszczu każdy. Na 3,57 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 3 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Niewiele osób lubiło to danie główne. Mieszanka baranka, imbir, kolendra, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczne. Aby wykorzystać zmieloną gałkę muszkatołową, można śledzić to danie główne z Ciasto Jagodowe Z Gałką Muszkatołową jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 84%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Indyjskie Curry Z Jagnięciną, Indyjskie Curry Z Jagnięciną, oraz Southern Indian Jagnięcina Curry.

Instrukcje

1
Jeśli masz czas możesz marynować jagnięcinę z
Składniki, których będziesz potrzebować
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
2
Mieszanka jogurtu, czosnku, imbiru,soli, czerwonego proszku chili kaszmiru(lub Cayenne) na noc przed lub 2-4 godziny dla większej czułości.(Ale nie jest to konieczne). w dużym garnku wlać olej roślinny,włączyć piec do średnio wysokiej,dodać posiekaną cebulę,nasiona kminku,czosnek,imbir,liście laurowe,laski cynamonu, goździki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)
Oliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek StołowychOliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek Stołowych
2 15-uncjowe Puszki Hominy, Odsączone I Wypłukane2 15-uncjowe Puszki Hominy, Odsączone I Wypłukane
3 Rdzawe Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki3 Rdzawe Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki
3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła
Oliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia, 2 Obroty Patelni I Trochę Do SkropieniaOliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia, 2 Obroty Patelni I Trochę Do Skropienia
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Opakowanie Mrożonego Ciasta WaniliowegoOpakowanie Mrożonego Ciasta Waniliowego
(duża Tuba)(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słodka Czerwona Papryka (poszukaj Prostokątnej Papryki Polnej W Przeciwieństwie Do Małej Okrągłej Papryki)Słodka Czerwona Papryka (poszukaj Prostokątnej Papryki Polnej W Przeciwieństwie Do Małej Okrągłej Papryki)
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
3
Podsmażyć cebulę na złoty półprzezroczysty około 6-8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
4
Dodać kawałki jagnięciny (tylko mięso, zastrzegając nadmiar mieszanki jogurtu, aby dodać później) wymieszać tak mieszankę cebuli.Przykryć zmniejszyć ogień do średniej i niech mieszanka mięsa z mieszanką cebuli na około 8 protokół.Odkryj daj zamieszanie, zobaczysz, że mięso rozdało trochę płynu do mieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowanie Mrożonego Ciasta WaniliowegoOpakowanie Mrożonego Ciasta Waniliowego
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
5
Dodaj 2 łyżki wody, aby uniknąć przyklejania się na dnie, jeśli to konieczne, a następnie dodać Garam Masala, Curry w proszku, Serrano posiekane Chilli (można użyć 1 1/2 łyżeczki pieprzu Cayenne) sól, gałka muszkatołowa,kurkuma w proszku ,kolendra w proszku ,reserved mieszaniny jogurtu i dobrze wymieszać tak kawałki jagnięce są mieszane z przyprawami i mieszaniny,przykryć gotować 8-10 minut,odkryć i dobrze wymieszać, przykryć gotować 10-12 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kolendra MielonaKolendra Mielona
KurkumaKurkuma
1 Całe świeże Jalapeno1 Całe świeże Jalapeno
Biała Cebula, Pokrojona W KostkęBiała Cebula, Pokrojona W Kostkę
Garam MasalaGaram Masala
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
1 średnia żółta Cebula, Z Grubsza Pokrojona Na Równe Kawałki1 średnia żółta Cebula, Z Grubsza Pokrojona Na Równe Kawałki
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
Opakowanie Mrożonego Ciasta WaniliowegoOpakowanie Mrożonego Ciasta Waniliowego
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
(duża Tuba)(duża Tuba)
6
Dodać pokrojone pomidory, przykryć gotować 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
7
Dodać 1-2 szklanki wody (w zależności od tego, ile sosu chcesz w curry, po zakończeniu gotowania, zostanie zmniejszona do około 1/3 wody dodaje będzie gotowy sos curry.) dać mu wymieszać smak sosu, dodać sól lub Cayenne w razie potrzeby, przykryć go 3/4 sposób doprowadzić ciepło do nieco ponad średnim gotować przez 40-45 protokół.Daj mu wymieszać dodać kolendrę, doprowadzić ciepło do średniego niskiego, gotować kolejne 5 minut pokryte.Można dodać jajka na twardo pokrojone na pół,długości, 5 minut przed podaniem przykryte sosem (opcjonalnie).
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
Oliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek StołowychOliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek Stołowych
Biała Cebula, Pokrojona W KostkęBiała Cebula, Pokrojona W Kostkę
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
(Keebler)(Keebler)
(duża Tuba)(duża Tuba)
8
Podawać na gorąco z jednym lub więcej z następujących indyjskich ryżu Basmati, Naan, Paratha, Chapati, Tandoori Roti.(Przepisy będą przekazywane do food.com krótko) z boku surowej pokrojonej cebuli(
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż BasmatiRyż Basmati
RotiRoti
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
NaanNaan
9
Posypać octem, jeśli nie lubisz surowego), lub pokrojoną cebulę i posiekane ogórki, miętę lub sos jogurtowy kolendry(Raita-przepis zostanie przesłany wkrótce).
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Uncji Gin1-1/2 Uncji Gin
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Opakowanie Mrożonego Ciasta WaniliowegoOpakowanie Mrożonego Ciasta Waniliowego
RaitaRaita
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)

Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose

Gruener Veltliner, Riesling i Sparkling rosé są świetnym wyborem dla Indian. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Możesz spróbować Aichenberg Premium Gruner Veltliner. Recenzenci bardzo to lubią z 4.2 z 5 gwiazdek i cena około 12 dolarów za butelkę.
Aichenberg Premium Gruner Veltliner
Aichenberg Premium Gruner Veltliner
Premium Gruner Veltlinern firmy Aichenberg to rodzinny austriacki przysmak. Ma aromaty świeżych owoców i pikantności, z nutami tropikalnych owoców i pieprzu. Świeżość w smaku daje smaki zielonych jabłek, które są trwałe i pakować poncz na finiszu. To wino dobrze pasuje do białego mięsa, ryb, serów i włoskich potraw, takich jak pizza i makarony.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 25 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia40
Magazyn