Kawa Żurawinowo-Orzechowa
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na poranne posiłki, więc spróbuj kawy żurawinowo-orzechowej. Ten przepis służy 16 i kosztuje 56 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 340 kalorii, 3G białka, oraz 19g tłuszczu. Ten przepis z Kraft Recipes ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 25 minut. Udaj się do sklepu i odbierz żurawinę, proszek do pieczenia calumet, krem knudsen i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić już dziś. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Kawa Jabłkowo-Orzechowa, Kawa Żurawinowa, oraz Kawa Żurawinowo-Orzechowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Usuń 1/3 szklanki połówek orzechów pekan; rezerwy do dekoracji. Grubo posiekać pozostałe orzechy pekan; odstawić. Ubić margarynę i cukier granulowany w dużej misce z mikserem elektrycznym na średniej prędkości, aż będzie lekki i puszysty.
Dodać jajka, po jednym na raz, bicie dobrze po każdym dodaniu. Zmiksować w śmietanie i wanilii.
Dodać mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i sól; dobrze wymieszać. Wymieszać posiekane orzechy pekan i 1/2 szklanki żurawiny.
Wlać ciasto do lekko nasmarowanej 10-calowej patelni.
Piec 45 do 60 min.albo dopóki wykałaczka włożona do środka nie wyjdzie czysta. Schłodzić na patelni 10 min.
Wyjąć z patelni; całkowicie schłodzić na stojaku z drutu.
Skropić cukrem pudrem. Top z zarezerwowanych 1/3 szklanki połówki orzechów pekan i pozostałe 1/2 szklanki żurawiny.
Odstawić, aż oblodzenie będzie twarde.