Kawa Coffeecake
Kawa Coffeecake może być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Ten przepis służy 9 i kosztuje 36 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 237 kalorii. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz orzechy włoskie, espresso instant, mleko i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 25%, to danie nie jest tak spektakularne. Spróbuj Pecan-Topped Coffee Cake-jest to szybki i łatwy coffeecake można zrobić, Kwaśna śmietana Cherry Coffee cake – możesz zrobić ten cherry coffeecake we własnej kuchni, a co najlepsze jest to łatwe, oraz Blueberry Coffeecake dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połączyć pierwsze 3 składniki; odstawić.
Lekko łyżkę mąki do suchych miarek i wyrównać nożem.
W dużej misce wymieszać mąkę, 1/2 szklanki cukru granulowanego, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i sól.
Połączyć jogurt, margaryna, wanilia, i jajko; dodać do mieszaniny mąki, mieszając tylko do wilgotne.
Rozłóż połowę ciasta na 8-calową kwadratową patelnię do ciasta pokrytą sprayem do gotowania i posyp połową mieszanki espresso. Wierzch z pozostałym cieście, rozłożenie na pokrycie; posypać pozostałą mieszaniną espresso. Mieszamy ciasto nożem i posypujemy orzechami włoskimi.
Piec w temperaturze 350 przez 35 minut lub do momentu, gdy ciasto wróci po dotknięciu lekko w środku. Schłodzić na stojaku z drutu.
Połączyć mleko i 1 łyżeczkę espresso, mieszając aż do rozpuszczenia się granulek kawy i wymieszać z cukrem pudrem.
Polewamy polewą espresso na cieście.