Pomarańcz-Mięta
Orange-Mint Slush wymaga około 5 godzin i 15 minut od początku do końca. Na 35 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 15. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 163 kalorie. Jeśli masz cukier, koncentrat soku pomarańczowego, dodatkowe liście mięty i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 57 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie dieta. Jest dostarczany przez BettyCrocker.com. wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Podobne przepisy to Pomarańcz-Mięta, Mango-Miętowo-Rum Slush, oraz Mango Mint Limeade Slush.
Instrukcje
W rondlu 4-ćwiartkowym podgrzać cukier, 3 szklanki wody i 3/4 szklanki liści mięty do wrzenia. Zmniejszyć ogień; gotować 2 minuty. Schłodzić 1 godzinę do mieszania smaków.
Odkształć i zapas płynu. W niemetalowym pojemniku z zamrażarką wymieszać zarezerwowany płyn, pozostałą wodę, koncentrat soku pomarańczowego i koncentrat lemoniady; zamrozić do uzyskania konsystencji błota.
Aby służyć, łyżka o 2/3 szklanki mieszaniny błota do każdej szklanki służącej; wlać 1/3 szklanki sody klubowej na każdym.