Kate ' s Thanksgiving Turkey

Kate ' s Thanksgiving Turkey
Indyk na Święto Dziękczynienia Kate może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy przepis służy 9 i kosztuje 3,14 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 66g białka, 38 g tłuszczu, oraz w sumie 682 kalorie. 133 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz koszerną sól, cebulę, czosnek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. To będzie hit w Twoim Święto Dziękczynienia wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 94%. Ten wynik jest świetny. Podobne przepisy to Dziękczynienie resztki z indyka Bliss: Indyk Mac-and-Cheeselets, Resztki Dziękczynienia Turcja-Okłady Z Indyka, oraz Gumbo z indyka (z resztkami indyka).

Instrukcje

1
Około tygodnia przed rozpoczęciem solenia indyka, umieść go w lodówce, aby rozmrozić.Dzień przed pieczeniem indyka, bulion z kurczaka i pozostałe składniki solanki (przez natkę pietruszki) połączyć w bardzo dużym garnku. Doprowadzić do wrzenia, a następnie zdjąć z ognia i pozostawić do ostygnięcia do temperatury pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasolę Smażoną, Dokładnie Podgrzaną, Dodać Odrobinę Bulionu Z Kurczaka Lub Wody, Aby Uzyskać Gładką Konsystencję Nadającą Się Do SmarowaniaFasolę Smażoną, Dokładnie Podgrzaną, Dodać Odrobinę Bulionu Z Kurczaka Lub Wody, Aby Uzyskać Gładką Konsystencję Nadającą Się Do Smarowania
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
2
Wyjąć opakowanie z indyka.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
3
Usuń szyję i podroby (pamiętaj, aby sprawdzić zarówno ciało, jak i jamę szyi) i zarezerwuj do późniejszego użycia w razie potrzeby. Spłucz indyka w chłodnej wodzie, a następnie umieść go w wiadrze o pojemności 5 litrów.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
4
Dodaj zimną wodę i kostki lodu, a następnie dodaj mieszaninę solanki. Wymieszać, aby połączyć. Przykryć pokrywką, a następnie umieścić w zimnym miejscu do 24 godzin.Gdy będziesz gotowy do pieczenia indyka, Rozgrzej piekarnik zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu worka do pieczenia. Zmiękczyć 1/2 szklanki masła i wymieszać z 1 łyżką świeżej szałwii i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Szałwiaświeża Szałwia
Żelki Life SaversŻelki Life Savers
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
5
Wyjmij indyka z solanki, opłucz go w chłodnej wodzie i umieść na patelni. Użyj rąk, aby rozluźnić skórę między piersiami.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
6
Rozłóż garści masła szałwiowego między pierś a skórę, pocierając nadmiar Na Zewnątrz skin.In blender, połączyć 1/2 c. rosół z kurczaka, 2-3 ząbki czosnku, i 1/4 c. roztopione masło, aż całkowicie gładkie. Użyj wtryskiwacza smaku, aby wstrzyknąć mieszaninę na całym indyku.Pozostałe gałązki rozmarynu i tymianku wsunąć pod skórę.Wrzuć jabłko, cebulę i seler do jamy indyka. Włóż termometr do najgrubszej części piersi indyka, a następnie umieść indyka w torbie do pieczenia i piecz, aż termometr zarejestruje 165 zgodnie ze wskazówkami worka do pieczenia. Gdy osiągniesz 165, wyjmij indyka z piekarnika i odetnij worek od indyka. Pozostawić na 15-20 minut przed krojeniem, aby umożliwić redystrybucję soków i zachować sok z indyka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasolę Smażoną, Dokładnie Podgrzaną, Dodać Odrobinę Bulionu Z Kurczaka Lub Wody, Aby Uzyskać Gładką Konsystencję Nadającą Się Do SmarowaniaFasolę Smażoną, Dokładnie Podgrzaną, Dodać Odrobinę Bulionu Z Kurczaka Lub Wody, Aby Uzyskać Gładką Konsystencję Nadającą Się Do Smarowania
(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
Połowa Piersi Indyka Ze SkórąPołowa Piersi Indyka Ze Skórą
Posiekany świeży Tymianek Lub 1-1/2 łyżeczki Suszonego Tymianku, PodzielonePosiekany świeży Tymianek Lub 1-1/2 łyżeczki Suszonego Tymianku, Podzielone
Bezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką JagnięcąBezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką Jagnięcą
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Chleb Orzechowo-rodzynkowyChleb Orzechowo-rodzynkowy
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
Białe Czekoladowe Loki Do PieczeniaBiałe Czekoladowe Loki Do Pieczenia
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Kapusta Włoska, Czyli Pekińska, Pokrojona W Paski O Grubości 2,5 CmKapusta Włoska, Czyli Pekińska, Pokrojona W Paski O Grubości 2,5 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki

Składniki

1jabłko posiekane na półjabłko posiekane na pół1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwecukier brązowy lub białycukier brązowy lub biały4zdanieseler naciowy pokrojony na trzy częściseler naciowy pokrojony na trzy części1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwefasolę smażoną, dokładnie podgrzaną, dodać odrobinę bulionu z kurczaka lub wody, aby uzyskać gładką konsystencję nadającą się do smarowaniafasolę smażoną, dokładnie podgrzaną, dodać odrobinę bulionu z kurczaka lub wody, aby uzyskać gładką konsystencję nadającą się do smarowania1galonfasolę smażoną, dokładnie podgrzaną, dodać odrobinę bulionu z kurczaka lub wody, aby uzyskać gładką konsystencję nadającą się do smarowaniafasolę smażoną, dokładnie podgrzaną, dodać odrobinę bulionu z kurczaka lub wody, aby uzyskać gładką konsystencję nadającą się do smarowania1porcja startego parmezanususzona cebulasuszona cebula1garśćMafaldi Fresh jeśli to możliweMafaldi Fresh jeśli to możliwe1duża gałązkarozmaryn świeżyrozmaryn świeży1duża gałązkaświeża szałwiaświeża szałwia1porcja startego parmezanuposiekana świeża szałwiaposiekana świeża szałwia1duża gałązkaposiekany świeży tymianek lub 1-1/2 łyżeczki suszonego tymianku, podzieloneposiekany świeży tymianek lub 1-1/2 łyżeczki suszonego tymianku, podzielone2goździkiczosnek goya®czosnek goya®5goździkizmiażdżony czosnekzmiażdżony czosnek9trochę posiekanej cukiniiWytrzymała patelnia do pieczeniaWytrzymała patelnia do pieczenia2Średnia żółta cebula, posiekanarozpryski wermuturozpryski wermutu2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweRude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy9trochę posiekanej cukiniiNiezawodny termometr do mięsaNiezawodny termometr do mięsa9trochę posiekanej cukiniiFlavor Injector / strzykawka do mięsaFlavor Injector / strzykawka do mięsa1małecebula posiekana na półcebula posiekana na pół1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemasło solone, podzielonemasło solone, podzielone1łyżka czerwony ocet winnyindyk, nie większy niż 12-14 funtówindyk, nie większy niż 12-14 funtów1torbaPieczenie indykaPieczenie indyka2Średnia żółta cebula, posiekanazimna wodazimna woda1porcja startego parmezanupieprz całypieprz cały5galonywiadro i pokrywka (jak nowiutkie wiadro z farbą i pokrywka, dobrze umyte)wiadro i pokrywka (jak nowiutkie wiadro z farbą i pokrywka, dobrze umyte)
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje9
Ocena Zdrowia52
Magazyn