Kasza Quinoa Cytrynowo-Jagodowa
Need a bezglutenowy, bezmleczny i przyjazny dla fodmap posiłek poranny? Cytrynowo-Jagodowa kasza Quinoa może być świetnym przepisem, aby spróbować. Na 1,29 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 270 kalorii, 9g białka, oraz 9g tłuszczu. Ten przepis służy 4. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz ekstrakt z migdałów, skórkę z cytryny, mleko migdałowe i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Lemon Blueberry Quinoa Pancakes, Kasza Quinoa, oraz Kasza Quinoa.
Instrukcje
Wymieszaj 1 1/2 szklanki mleka migdałowego*, niegotowaną komosę ryżową, wodę, cukier granulowany, zmielony cynamon, ekstrakt migdałowy i sól w średnim rondlu i zagotuj na średnim ogniu. Przykryć, zmniejszyć ciepło do średnio-niskiej i gotować na wolnym ogniu 15 minut lub do momentu wchłonięcia cieczy. Łyżka do 4 misek; na wierzch każda z 1/4 szklanki świeżych jagód, 1 łyżka. posiekane prażone migdały, 2 łyżki. mleko migdałowe, 1/2 łyżeczki. jasnobrązowy cukier i 1/2 łyżeczki. luźno zapakowana Skórka z cytryny.
* Mleko niskotłuszczowe może być podstawione.