Kasata Świąteczna
Boże Narodzenie Cassata może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Na 86 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 388 kalorii, 6G białka, oraz 24g tłuszczu. Ten przepis służy 16. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 24 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Boże Narodzenie będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Mieszanka sera ricotta, wiśni, soku pomarańczowego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 30%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Cassata, Cassata, oraz Ricotta Cassata dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść porzeczki i 3 łyżki zastrzeżonego syropu wiśniowego w małej misce; rezerwy 1/2 szklanki syropu wiśniowego.
Odstawić około 15 minut lub aż porzeczki zmiękną; odcedzić. Wiśnie grubo posiekać; odstawić.
Umieść ser ricotta, ubitą polewę i 3 łyżki wina w robocie kuchennym lub blenderze. Przykryć i przetworzyć do uzyskania gładkości.
Przenieść do średniej miski; złożyć w wiśnie i porzeczki.
Cut Funt ciasto poziomo na 3 warstwy.
Ułożyć dolną warstwę na naczyniu do serwowania.
Rozprowadzić połową mieszanki ricotty.
Dodaj środkową warstwę ciasta.
Rozprowadzić pozostałą mieszaniną ricotty.
Dodać górną warstwę ciasta. Przykryć folią i przechowywać w lodówce około 2 godzin lub do mieszaniny ricotta jest firma.
Roztopić kawałki czekolady w rondlu 2-quart na małym ogniu, często mieszając. Wymieszać pozostałe 3 łyżki wina i zarezerwowane 1/2 szklanki syropu wiśniowego, aż będzie gładka; zdjąć z ognia. Ubić w maśle, kilka kawałków na raz, za pomocą wire trzepaczką, aż się stopi. Przechowywać w lodówce około 45 minut lub aż wystarczająco grube, aby rozprzestrzeniać.
Rozprowadzić mieszaninę czekolady na wierzchu i bokach deseru. Przechowywać w lodówce.