Karmelowe Ciasto Latte
Karmelowe ciasto latte może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 16 porcji z 249 kalorii, 3G białka, oraz 13g tłuszczu każdy. Na 62 grosze za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz półsłodkie pieczenia czekolady, jajka, betty masło przepis ciasto mix, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 15%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Ciasto Karmelowe Latte Bundt, Babeczki z białej czekolady Karmel Latte na Narodowy Dzień Czekolady karmelowej, oraz Lody Karmelowe Latte dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177° (325F dla ciemnej lub nieprzywierającej patelni). Spryskaj dno tylko patelni 13x9 cali sprayem do pieczenia z mąką.
W dużej misce, miejsce ciasto mix. W szklanej filiżance odmierzającej wymieszać 1 filiżankę ciepłej wody i 1 łyżkę granulek espresso do rozpuszczenia granulek.
Do ciasta dodać mieszankę espresso, masło i jajka. Beat z mikserem elektrycznym na niskiej prędkości 30 sekund; zeskrobać miskę. Beat na średniej prędkości 2 minuty dłużej.
Piec zgodnie z zaleceniami na pudełku na patelnię 13x9 cali. Schłodzić w patelni na stojaku chłodzącym 15 minut.
Tymczasem łyżka dulce de leche do średniej miski do mikrofalówki. W małej misce wymieszaj 1/2 szklanki gorącej wody, 3 łyżki granulek espresso i rum; wymieszaj z dulce de leche, aż będzie gładka. Kuchenka mikrofalowa odkryte na wysokości 2 do 3 minut, mieszając po około 1 minucie z trzepaczką, aż do wylewania. Odstawić do czasu ostygnięcia ciasta.
Poke chłodzone ciasto co 1/2 cala z uchwytem koniec drewnianej łyżki.
Wlać mieszaninę dulce de leche równomiernie na ciasto; rozprowadzić mieszaninę na wierzchu ciasta metalową szpatułką, aby wypełnić otwory. Uruchom nóż wokół boków patelni poluzować ciasto. Przykryć; przechowywać w lodówce 2 godziny.
W średniej misce, ubić ubijanie śmietany i cukru pudru na dużej prędkości, aż sztywne.
Bitą śmietanę równomiernie rozprowadzić na schłodzonym cieście.
Posypać posiekaną czekoladą. Przechowywać w lodówce.