Karmelki W Czekoladzie
Karmelki pokryte czekoladą to bezglutenowe przepis na 120 porcji. Ta przystawka ma 54 kalorie, 0g białka, oraz 2G tłuszczu na porcję. Na 12 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 25 minut. Mieszanka skondensowanego mleka, mlecznej czekolady, syropu kukurydzianego i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 7%, co jest improwizowalne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Karmelki W Czekoladzie, 7-Minutowe Karmelki Mikrofalowe Pokryte Czekoladą, oraz Brązowy cukier biszkopt Cookie w / czekolada pokryte karmelki.
Instrukcje
Nasmaruj kwadratową patelnię 8 x 8 cali.
W ciężkim rondlu 4 quart roztopić masło na średnim ogniu; dodać brązowy cukier, syrop kukurydziany i mleko. Stale mieszając, podgrzewaj do 242 do 248 stopni F (116 do 120 stopni C), lub do momentu, gdy niewielka ilość syropu wpadnie do zimnej wody, tworząc twardą, ale giętką piłkę.
Wyjąć z ognia i wymieszać z ekstraktem z wanilii.
Wlać do przygotowanej patelni.
Gdy karmel ostygnie i ustawi, pokrój na 1 cal kwadratów. Schłodzić w lodówce do twardości.
Roztopić czekoladę z 1 łyżką masła w górnej części podwójnego kotła lub w misce w kuchence mikrofalowej. Mieszać do uzyskania gładkiej konsystencji.
Karmelowe kwadraty zanurz w czekoladzie i umieść na papierze woskowym do ostygnięcia.