Karmelki Orzechowo-Kawowe
Karmelki orzechowo-kawowe to bezglutenowe hor d ' oeuvre. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 333 kalorie. Ten przepis służy 48. Na 1,26 zł za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 25 minut. Udaj się do sklepu i odbierz kawę instant espresso, masło, mleko skondensowane i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 12%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Karmelki Z Kremem Kawowym, Karmelki z dyni (i typowe błędy popełniane podczas robienia karmelków), oraz Kawa Orzechowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Linia 8-calowa kwadratowa patelnia z folią, pozostawiając 1 cal folii zwisającej na 2 przeciwległych stronach patelni. Maślana folia, która wyrównuje dno i boki patelni.
Na patelni posypać orzechami laskowymi.
W ciężkim rondlu 3-litrowym rozgrzej masło, brązowy cukier, syrop kukurydziany, suchą kawę, Syrop z orzechów laskowych i mleko do wrzenia. Gotuj na średnim ogniu, często mieszając, do 118° na termometrze cukierkowym lub do momentu, gdy niewielka ilość mieszaniny wpadnie do kubka bardzo zimnej wody, tworząc twardą kulkę, która utrzymuje swój kształt aż do wciśnięcia.
Wlać na patelnię. Ochłodzić całkowicie, około 2 godzin.
Usunąć mieszaninę z patelni, używając krawędzi folii do podnoszenia.
Pokrój na 8 rzędów po 6 rzędów, oddzielając karmelki w miarę ich cięcia.
Dekoruj ziarnami kawy. Owiń kawałki pojedynczo w folię lub papier woskowany.