Karmelizowany Świeży Ananas Tiramisu
Przepis karmelizowany świeży ananas Tiramisu może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w przybliżeniu 45 minut. Jedna porcja zawiera 407 kalorii, 9g białka, oraz 27 g tłuszczu. Na 1,53 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. Jeśli masz kostki ananasa, sól, koniak i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Ananas Tiramisu, Świeże Brzoskwiniowe Tiramisu, oraz Karmelizowany ananas z lodami.
Instrukcje
Umieść filtr do kawy w sitku ustawionym na średniej misce. Doprowadzić 1 1/2 szklanki wody do wrzenia w ciężkim średnim rondlu.
Wymieszać z kawą i herbatą. Wyłączyć ciepło; przykryć i niech strome 5 minut. Przecedzić mieszaninę przez filtr do kawy. Wymieszać z koniakiem. Całkowicie fajne.
Żółtka, śmietanę, 4 łyżki cukru i sól ubić w średniej metalowej misce do wymieszania. Ustaw miskę na rondlu wody do gotowania na wolnym ogniu i trzepaczką, aż mieszanina jest gęsta i rejestry termometr 160 ° F, o 5 minut.
Umieścić na większej misce z lodem i wodą. Schłodzić szybko, ubijając często, około 5 minut.
Wymieszaj mascarpone w dużej misce, aby rozluźnić konsystencję. Złóż schłodzoną mieszaninę żółtka w 3 dodatkach, a następnie złóż koniak. Ubij białka w średniej misce, aż uformują się miękkie szczyty.
Dodać 2 łyżki cukru i ubić na sztywno, ale nie do wyschnięcia; złożyć do sabayon w 3 dodatkach. Przykryć; schłodzić do 1 dnia.
Połącz ananasa, cukier i sól w dużej patelni nonstick. Zeskrobać nasiona z fasoli wanilii; dodać fasolę. Mieszaj na średnim ogniu, aż cukier się roztopi i utworzy syrop. Kontynuuj gotowanie, aż syrop zostanie wchłonięty, a ananas będzie suchy i złoty, mieszając od czasu do czasu, około 10 minut; całkowicie ostudzić.
Dno pokrywy 13x9x2-calowe szklane naczynie do pieczenia z warstwą ladyfingers.
Szczotka z aromatem kawy.
Posmarować połową sabayon (około 3 szklanki). Rozrzuć połowę ananasa. Powtórz z ladyfingers, aromat, sabayon i ananas. Cover; chill overnight.
Posypać tiramisù obficie startą czekoladą i udekorować świeżym ananasem, w razie potrzeby.
Pokroić w kwadraty lub łyżkę na talerze i podawać.
* Włoski ser twarogowy; sprzedawany w wielu supermarketach oraz w sklepach z artykułami spożywczymi i na rynkach włoskich.