Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 45 i kosztuje 49 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 93 kalorie, 3G białka, oraz 3G tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz olej roślinny, ocet, nogi kurczaka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 11%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Sticky Ginger Soy Glazed Chicken, Sticky Imbir Czosnek Skrzydełka Kurczaka, oraz Sticky Ginger Soy Glazed Chicken dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
W dużym, płytkim naczyniu do pieczenia wymieszaj 2 łyżki brązowego cukru z 2 łyżkami sosu rybnego, aż cukier się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Półsłodka Lub Niesłodzona Czekolada, Posiekana
Sos Rybny
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych
2
Dodać udka kurczaka i obtrzeć je dokładnie marynatą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Udko Z Kurczaka
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
3
Odstawić kurczaka w temperaturze pokojowej na 2 godziny lub przechowywać w lodówce przez noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
4
Rozgrzej piekarnik do 45
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne Posypki
5
W małym rondlu podgrzej olej roślinny.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień Perłowy
6
Dodaj szalotki i gotować na dużym ogniu, aż skwierczą, o 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Imbir, Rozgnieciony
7
Zdjąć z ognia.
8
W międzyczasie, w średniej emaliowanej żeliwnej zapiekance, połącz pozostałe 1/2 szklanki brązowego cukru z 1 łyżką wody i gotuj na umiarkowanie wysokim ogniu, mieszając kilka razy, aż do bulgotania, około 3 minut. Stopniowo mieszać w 1 1/2 szklanki wody, a następnie mieszać w pozostałej 1/3 szklanki sosu rybnego wraz z sosem sojowym, ocet, miód i połowę oleju scallion. Doprowadzić do wrzenia i dusić na umiarkowanie dużym ogniu, aż lekko zmniejszona, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Półsłodka Lub Niesłodzona Czekolada, Posiekana
Sos Rybny
Pieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, Przycięta
Cały Imbir, Rozgnieciony
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Cienki-
9
Dodać szalotki, czosnek, imbir i chiles i dusić na umiarkowanie małym ogniu przez 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
1 Szklanka Posiekanego Czosnku
Czosnek Goya®
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
10
Piecz udka kurczaka w górnej trzeciej części piekarnika przez około 15 minut, aż będą rumiane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Udko Z Kurczaka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne Posypki
11
Wyrzucić skórkę kurczaka i nestle nogi w sosie w zapiekance. Włóż marynowane plastry daikon. Przykryć i dusić na małym ogniu przez około 15 minut, fastrygując kurczaka kilka razy, aż gotowane przez; dodać kilka łyżek wody, jeśli sos staje się zbyt gęsty i ciemny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marynowany Daikon
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
12
Tymczasem, w szerokim parowcu ze stali nierdzewnej lub bambusa, doprowadzić 1 1/2 cala wody do wrzenia. Zwilż podwójną warstwę gazy, która jest wystarczająco duża, aby pokryć kosz parowca i dotrzeć do części drogi z boku; linia kosz parowca z nim.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Pasternaki, Obrane I Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Dodatkowa Woda
13
Dodaj odsączony ryż do koszyka i wklep w równą warstwę. Przykryć i parować ryż na umiarkowanym ogniu przez około 15 minut, do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groszek Goya®
14
Ryż i lekko doprawić solą. Łyżka pozostałego oleju scallion nad ryżem i delikatnie wymieszać.