Karmelizowane ciasto jabłkowo-orzechowe z Calvadosem
Karmelizowane ciasto jabłkowo-orzechowe z Calvadosem to Wegetariańskie przepis z 16 porcjami. Jedna porcja zawiera 510 kalorii, 5G białka, oraz 26g tłuszczu. Na 1,48 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Przynosi wam to moje przepisy. Najlepiej sprawdza się jako deser i odbywa się w ok. 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz calvados, cukier, pekany i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Przyprawione cukrem i karmelizowanymi Tartaletkami jabłkowymi z kremem Calvados, Karmelizowane ciasto jabłkowo-orzechowe, oraz Tarta z jabłkami i Calvados dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozprowadzić pekan na blasze do pieczenia i piec przez 7 minut, lub do lekko tosty.
Przełożyć na talerz i ostudzić. Zmniejsz temperaturę piekarnika do 32
W dużej patelni nonstick, roztopić 4 łyżki masła z cukrem na dużym ogniu.
Dodać jabłka i gotować, często mieszając, aż rumiane, 12 do 14 protokół.
Dodać Calvados i gotować, aż odparuje.
W dużej misce połącz brązowy cukier z syropem kukurydzianym, mąką i schłodzonym roztopionym masłem i ubijaj, aż będzie gładka. Ubić jajka i wanilię.
Łyżka karmelizowanych jabłek do skorupek Pte Brise Pie i zalać kremem na wierzchu. Orzechy pekan rozsypać na kremie, lekko je wciskając.
Piec w dolnej trzeciej części piekarnika przez około 1 godzinę, lub aż skórki będą złote i krem jest ustawiony. Przykryć Skórki luźno folią, jeśli zbyt szybko brązowieją.
Niech ciasto ostygnie na stojaku z drutu przed cięciem na kliny.
Dodać do przodu: ciasta można przechowywać w lodówce przez noc. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed podaniem.
Podawać z: bitą śmietaną.