Karmelizowane-cebulowe Risotto z boczkiem

Karmelizowane-cebulowe Risotto z boczkiem może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Na 1,76 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 432 kalorie, 14g białka, oraz 21 g tłuszczu każdy. Sprawdza się jako raczej niedrogie danie główne. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Mieszanka ryżu arborio, sól i pieprz, ząbki czosnku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 39%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Karmelizowane Risotto Z Cebulą, Szpinakiem I Boczkiem, Porcini, Karmelizowana Cebula I Szałwia Risotto, oraz Porcini, karmelizowana cebula i szałwia Risotto.
Instrukcje
Na dużej patelni, gotować boczek na umiarkowanym ogniu, aż ostry, o 8 protokół.
Przełożyć na ręczniki papierowe, aby osuszyć, a następnie kruszyć.
W dużym rondlu podgrzać 3 łyżki oliwy z oliwek.
Dodać cebulę i gotować na umiarkowanie wysokim ogniu, aż lekko rumiane, o 4 protokół. Zmniejszyć ogień do niskiej i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż cebula są bardzo miękkie i rumiane, o 20 protokół.
Cebulę przełożyć na talerz. Rondel wypłukać.
Wywar zagotować w średnim rondlu. Przykryj i utrzymuj ciepło na małym ogniu.
W dużym rondlu rozgrzać pozostałą 1 łyżkę oliwy z oliwek.
Dodać czosnek i gotować na umiarkowanym ogniu, aż pachnące, o 1 minutę.
Dodać ryż i gotować, mieszając, przez 2 protokół.
Dodać wystarczającą ilość gorącego wywaru, aby pokryć ryż, około 1 1/2 szklanki i stale mieszać na umiarkowanym ogniu, aż wywar zostanie wchłonięty. Dalej dodawać bulion, około 1 1/2 szklanki na raz, i gotować, mieszając, aż zostanie całkowicie wchłonięty przed dodaniem więcej. Ryż robi się, gdy ziarna są po prostu miękkie, a sos jest kremowy, około 20 minut.
Zdjąć patelnię z ognia i wymieszać z cebulą, boczkiem, tymiankiem i 1/2 szklanki parmezanu. Doprawić solą i pieprzem. Łyżka risotto do misek i podawać z dodatkowym parmezanem.