Karmelizowane brzoskwinie z miodem i malinami
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj karmelizowanych brzoskwiń z miodem i malinami. Ten bezglutenowy przepis służy 4 i kosztuje $3.0 za porcję. Jedna porcja zawiera 782 kalorie, 5G białka, oraz 20 g tłuszczu. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka cukru cukierników, sok z cytryny, maliny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 32%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Placek z rozmarynem i miodem kukurydzianym z karmelizowanymi brzoskwiniami, Gotowane brzoskwinie z malinami, oraz Grillowane brzoskwinie z malinami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Brzoskwinie blanszować we wrzącej wodzie przez 1 do 2 minut.
Wyjąć z ognia i przenieść brzoskwinie na talerz do ostygnięcia. W międzyczasie, w średnim rondlu, połączyć wodę i cukier granulowany i doprowadzić do wrzenia, mieszając, aż cukier się rozpuści. Obrać brzoskwinie i dodać je do gorącego syropu cukrowego.
Niech ostygną całkowicie w syropie, obracając je raz lub dwa razy.
W mini maszynce puree 1/2 szklanki malin z cukrem cukierniczym, sokiem z cytryny i wanilią. Przecedzić puree do małej miski i przechowywać w lodówce aż potrzebne.
W dużej patelni nonstick, połączyć miód i masło i gotować na umiarkowanie dużym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż gładka, o 5 protokół.
Dodać brzoskwinie i obrócić do momentu, aż będą pokryte skórką.
Przenieść brzoskwinie do naczyń i ustawić gałkę lodów waniliowych obok każdego. Łyżka trochę puree malinowego nad brzoskwiniami i lodami.
Udekoruj pozostałymi malinami i gałązkami mięty i podawaj natychmiast.