Karmelizowany Crostatan z dyni to Wegetariańskie deser. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 27 g tłuszczu, oraz w sumie 591 kalorii. Ten przepis służy 12. Na 65 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz koszerną sól, cukier puder, lodowatą wodę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 10%, co jest bardzo złe (ale nadal można naprawić). Podobne przepisy to Dynia i ricotta Crostata, Karmelizowane Nasiona Dyni, oraz Ciasto z dyni i karmelizowanymi orzechami pekan.
Instrukcje
1
Zamrozić 1 szklankę masła 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
2
Mąka impulsowa, 1/4 szklanki drobnego cukru i sól w robocie kuchennym 2 lub 3 razy lub do wymieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier Drobny
Mąka Uniwersalna
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot Kuchenny
3
Dodać masło; pulsować 15 razy lub aż mieszanina jest kruchy. Po uruchomieniu procesora dodaj 1/4 szklanki wody z lodem przez zsyp żywności. Proces 10 sekund lub tylko do mieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Masło
4
Obróć ciasto na arkusz folii aluminiowej; kształt W 7-calowy Okrągły. Przykryć szczelnie i schłodzić co najmniej 1 godzinę lub do 2 dni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Aluminiowa
5
Na dużej, płytkiej patelni umieścić połówki dyni, przyciąć bok w dół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dynia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
6
Piec w 500 przez 20 do 25 minut lub do miękkości.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
7
Wyjąć z piekarnika i ostudzić w dotyku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
8
Wyjąć miąższ, rezerwując 6 filiżanek.
9
Stopić 1/4 Puchar masła w ciężkiej patelni; dodać 2 szklanki cukru, i gotować na małym ogniu, stale mieszając, aż cukier topi się i zamienia głęboki złoty kolor. Ostrożnie wymieszać miąższ dyni (mieszanina będzie grudkować, ale stanie się gładka podczas dalszego gotowania); gotować, ciągle mieszając, aż mieszanina będzie gładka. Wymieszać łyżką do miski; schłodzić 1 godzinę lub do całkowitego ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dynia
Masło
Cukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
Cukierki Peachie-o
10
Rozwałkuj ciasto na owal o wymiarach 18 na 15 cali na mące; ostrożnie przenieś na blachę do pieczenia (ciasto jest bardzo delikatne). Łyżka mieszaniny dyni na ciasto, pozostawiając 2-calową granicę. Delikatnie podnieś obramowanie i złóż nadzienie, plisowanie ciasta w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dynia
Ciasto
Rolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
11
Piec w 450 przez 18 do 22 minut lub aż skorupa będzie złoty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
12
Ciepłą tartę posypać cukrem pudrem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier Puder
13
Podawać z sosem karmelowym, kremem Nanci Courtney ' s Anglaise i bitą śmietaną.