Karmelizowana brukselka z pancettą
Karmelizowana brukselka z pancettą może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 10 i kosztuje $1.32 za porcję. Jedna porcja zawiera 163 kalorie, 5G białka, oraz 11g tłuszczu. Jest to niedrogie przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odbierz gęstą pancettę, sól koszerną, suszone pomidory z oliwą i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Karmelizowana brukselka z pancettą, Karmelizowana szalotka i brukselka z pancettą, oraz Brukselka, Pancettan i karmelizowana czerwona cebula Crostini.
Instrukcje
W dużym garnku z wrzącą osoloną wodą, gotować brukselkę, aż będzie krucho-miękka, o 5 protokół.
Brukselkę przeciąć na pół wzdłuż.
Na dużej, głębokiej patelni podgrzej 2 łyżki oleju.
Dodać szalotki i gotować na umiarkowanie małym ogniu, mieszając, aż lekko rumiane, 10 protokół; zeskrobać do miski.
Dodaj pozostałe 1/4 szklanki oleju na patelni.
Dodać brukselkę, odciąć bok w dół, i pancetta. Doprawić solą i gotować na dużym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż kiełki będą rumiane i miękkie, 10 protokół.
Dodać suszone pomidory i szalotki i gotować, mieszając, aż ciepłe, 5 protokół. Doprawić solą, przelać do miski i podawać.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to moje najlepsze propozycje dla włoskiego. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Tenuta di Nozzole La Forra Chianti Classico Riserva z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 34 dolarów za butelkę.
![Tenuta di Nozzole La Forra Chianti Classico Riserva]()
Tenuta di Nozzole La Forra Chianti Classico Riserva
Rześkie, dojrzałe, czerwone jagody i wiśniowe aromaty są kształtowane przez żywą, świeżą kwasowość. W ustach smaki pokazują Klasyczne Sangiovese nuty ziemi, grzybów i skóry, z kręgosłupem mocnych, ale eleganckich tanin.Imponująca koncentracja i głębia, z aromatami i smakami jeżyn i czerwonej wiśni w pięknej kwasowości Chianti i eleganckiej strukturze taninowej.