Kardamonowe ciasto marchewkowe z lukrem z bitą śmietaną i serem
Ten przepis służy 12. Na 73 grosze za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 376 kalorii, 7G białka, oraz 10 g tłuszczu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Wielkanoc. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz olej roślinny, mąkę, zmielony kardamon i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Ciasto marchewkowe z lukrem z bitą śmietaną, Kardamon przyprawiony ciasto marchewkowe z polewą z białej czekolady, oraz Przyprawione ciasto marchewkowe z lukrem twarogowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177° i ułóż stojak na środku. Płaszcz dwie 8-calowe patelnie ciasto z masłem i mąką, i tap out wszelkie nadmiar mąki. Odstawić.
Mąkę, proszek do pieczenia, kardamon, cynamon, soda oczyszczona, imbir i sól połączyć w dużej misce i ubijać do napowietrzania i rozbić wszelkie grudki. Odstawić.
Połącz jajka, cukier, olej, maślankę i wanilię w dużej misce i ubijaj, aż jajka zostaną rozbite i mieszanina zostanie dokładnie połączona. Używając gumowej szpatułki, złóż mieszankę mąki, aż do połączenia. Złóż marchew i orzechy włoskie, aż równomiernie wymieszane.Podziel ciasto równomiernie między przygotowane Patelnie.
Piec, aż tester ciasta włożony do środka wyjdzie czysty, około 50 do 60 minut.
Wyjąć ciasta z piekarnika i przenieść do stojaka drucianego do ostygnięcia, około 15 minut. Uruchom nóż na obwodzie każdego z nich i obróć ciasta na stojak, aby ostygły completely.To frost, umieść warstwę ciasta na 8-calowej okrągłej tekturze, dnie patelni lub talerzu ciasta. Równomiernie rozprowadzić około 1/3 lukru na wierzchu warstwy. Ułożyć drugą warstwę i równomiernie rozprowadzić kolejną 1/3 lukru na górze i bokach całego ciasta. (Nie martw się o spojrzenia w tym momencie—to tylko warstwa bazowa, zwana warstwą okruchów, a później zostanie zakryta.)
Umieść w lodówce, aż lukier zostanie ustawiony i lekko twardy, około 15 minut.
Wyjmij z lodówki i rozłóż pozostały lukier na górze i bokach ciasta, upewniając się, że jest tak równomiernie, jak to możliwe.
Serw.Parowanie napojów: Dow ' s 10 Years Old Tawny Porto, Portugalia. Przyprawione desery, takie jak ciasto marchewkowe, wspaniale komponują się ze słodkimi winami o pewnym stopniu utlenienia, takimi jak tawny port, Madera i Vin Santo. Gałka muszkatołowa, kardamon i cynamon wydają się idealnie komponować z nutami orzechów i toffi win. Ten port Dow jest świetny tawny na ciasto marchewkowe, ponieważ jest to jedna z najmniej słodkich wersji tego stylu.